Sünnipäevad:

Vilja Savisaar-Toomast (53) 15. august 1962 poliitik ja omavalitsustegelane
Kadri Adamson (39) 16. august 1976 näitleja
Urmas Lattikas (55) 17. august 1960 pianist ja helilooja
Jüri Luik (49) 17. august 1966 poliitik
Andrus Kivirähk (45) 17. august 1970 kirjanik ja humorist
Rain Simmul (50) 18. august 1965 näitleja
Lembit Peterson (62) 18. august 1953 lavastaja
Mare Mikof (74) 20. august 1941 skulptor

Jäär 21. märts – 20. aprill
Iga heategu ei ole omakasupüüdmatu. Mõne heateo ajendiks on lausahnus. Mõnikord on destruktiivne tegevus kantud vajadusest midagi paremaks muuta. Et kellegi kavatsustes selgusele jõuda, läheb vaja rohkem kui selget mõistust. Selleks läheb vaja ka elavat intuitsiooni. Usalda sel nädalal ainult oma südant ja ära mõista kellegi üle kohut.

Sõnn 21. aprill – 20. mai
Mis siis, kui su kapid vajavad koristamist, kuid sul pole selleks aega? Kas palkas koristaja? Või jääd ootama paremat aega? On see üldse nii põletav küsimus? Äkki peaks neid kappe üldse ignoreerima ja tegelema sellega, mis on parajasti kõige tähtsam. Sulle tundub, et sul on nii palju plaane ja nii vähe aega. Kui end korralikult mobiliseerid, saad kõik tehtud.

Kaksikud 21. mai – 20. juuni
Su elus on alanud uus peatükk. Su eelistused on paigas. Sa näed selgemalt. Sa tead, kust sa tuled ja kuhu lähed. Võibolla sellepärast tunned sa end tänases päevas nii kindlalt? Sellises meeleseisundis on võimalik liigutada mägesid. Äraraiska hetkegi, et muuta seda, mis muutmist vajab.

Vähk 21. juuni – 22. juuli
Mida paremini oled relvastatud, seda vähem pead kartma kaotust. Mida arukam strateegia, seda kindlamalt jõuad sihile. Sul pole olnud kerge, kuid sellest on välja kasvanud midagi head. Maailm ei ole enam endine. Kuid uues olukorras liikumiseks on sul paremad eeldused kui teistel.

Lõvi 23. juuli – 23. august
Elu ei ole alati raske. Rasked on vaid olukorrad, milles me pole varem olnud. Õnneks on meil kõigil nii erinevad võimed, et kui me need ühendaksime, muutuksime ülihästi toimivaks kompuutriks. Sellest ühisteadvusest ammutad sa praegu oma kõige suuremaid tarkusi. Ära hoia neid enda teada.

Neitsi 24. august – 22. september
Kui lehed sügisel puudelt langevad, kas meie osaks on siis leinata seda kaotust. Mingis mõttes küll. Kuid ometi võime me kindlad olla, et asjad muutuvad. Vaid mõned kuud peavad mööduma, ja pungadest paiskuvad välja uued lehed. Nagu looduses, nii ka elus ei ole pääsu tõusudest ja mõõnadest. Milleks nende pärast muretseda?

Kaalud 23. september – 23. oktoober
Lapsepõlves ei õpetata meile diskreetsust. See on miski, mida õpetab elu hilisemas eas. Ja ometi ei saa me peaaegu kunagi täiesti selgeks, mis väärib varjamist ja mis paljastamist. Sel nädalal pole sa kindel, millistele mõtetele ja tegudele peaksid sa katte tõmbama, ja millistele mitte. Piisab sellest, kui sa räägid, kuid ei ütle kõike välja.

Skorpion 24. oktoober – 21. november
Kuidas sul elu ülikoolis läinud on? Kas sa üldse tead, millel põhineb hindamissüsteem? Kas eksistents on üldse õppimiskogemus? Kas sa üldse pead midagi õppima? Sel nädalal võid sa teha testi, millega sa saad ülihästi hakkama, kui sa seda vaid tahad. Tähtis on, et võtaksid väljakutse vastu.

Ambur 22. november – 21. detsember
Me kipume kõike kõigega võrdlema. Me armastame asju alati kas rohkem või vähem. Absoluutset armastust ei ole meie jaoks olemas. Kuid olemas on see sellegipoolest. Ei ole head ega halba. Kõik on kogemus. Selle seisundi poole peaksid pürgima praegu, kui sul tuleb jälle valida kahe asja vahel.

Kaljukits 22. detsember – 19. jaanuar
Kui me peaksime kogu aeg tegema seda, mida me juba oskame teha, mida me siis elus õpiksime? Ja mida me saavutaksime? Loomulikult on piiride ületamine ebamugav. Aga kui me jälle mingi piiri ületame, annab see meile enneolematult õnnestava võidutunde. Ainuüksi selle nimel tasub pingutada.

Veevalaja 20. jaanuar – 19. veebruar
Kas sa pole siin juba kunagi olnud? Kuidas sa tead, et oled edasi liikunud, kui nii vähe on muutunud? Tõeline progress eeldab meilt harva nende küsimuste üle arutlemist. Selle jaoks pole aegagi. Mõnikord piisab vähesest, et uues suunas liikuma hakata. Väike plaanimuudatus seab nüüd sindki uuele teele.

Kalad 20. veebruar – 20. märts
Me oleme kahejalgsed. Me asetame raskuse kord ühele ja siis jälle teisele jalale. See ei ole kerge. Sellepärast võtab käima õppimine meil nii kaua aega. Aga kui see kord selgeks saab, oskame me seda kogu elu. Ja ometi ei tunne me selle oskuse üle mingit uhkust. Sa arvad praegu, et sul pole jalgu, mille peal seista. Need on sul alati olemas olnud. Nii otseses kui ka kaudses tähenduses.