Meil on armastuse hoidmiseks muidugi omad nipid, mis on reaalsetes situatsioonides reaalsete inimeste peal testitud ning võib kinnitada, et sõltumatud katselaborid tunnistavad nende paikapidavust. Ja et sind rõõmustada, siis jagame tervelt 30 nippi ka sinuga – et sa alati õigesti oskaks käituda.

1. Kohtle teda nagu suhte alguses – püüa ka edaspidi talle muljet avaldada ja tema poolehoidu võita. Sel moel ei muutu suhe ajapikku igavaks.

2. Ära arva, et ta püsib sinu juures nagunii ja igal juhul. Muidu hakkad teda vähem hindama.

3. Õpi kompromisse tegema – jagatud võit on kahekordne võit.

4. Õpi oma armukadeduse ja ebakindlusega toime tulema. Püüa mitte neid tema peal välja elada, sest sinu isiklik probleem ei pea muutuma tema omaks.

5. Õpi oma lahinguid valima. Kui millestki tõeliselt hoolid, siis tasub selle nimel võidelda, aga suhe ei saa olla lõputu sõda.

6. Ürita teda aeg-ajalt üllatada. Sellised väikesed asjad hoiavad suhet värskemana.

7. Esita talle realistlikke nõudmisi. Nende realistlikkust saab testida, kui mõtled, et kas nõustuksid ka ise samamoodi käituma ja samadele ootustele vastama.

8. Ära lase tunnetel enda sees koguneda ja üle keeda. Kui millestki on vaja rääkida, siis tee seda. Nii palju ja pikalt kui vaja, et saaks asja läbi töötada ja targemana edasi liikuda.

9. Julge end haavatavana näidata. Sügav emotsionaalne side ei teki eeldusel, et näitate üksteisele ainult hoolega valitud osi endast. Haavatavus ei võrdu automaatselt nõrkusega.

10. Kui sa pole partneri juures millegagi rahul, siis küsi esmalt endalt, et mis on sinu osa sellise olukorra kujunemises. Kui sa näiteks tahaksid, et ta oleks spontaansem ja elurõõmsam, siis kaalutle, et kas pakud talle piisavalt turvatunnet, et ta sooviks üldse kaitsest välja tulla. Vast harva on nii, et sul pole probleemis kohe mingit vastutust.

11. Jäta talle vajadusel ruumi. Suhe on tähtis, aga natukegi iseseisvust omada on vähemalt sama tähtis.

12. Ära oota, et tema sind õnnelikuks teeks. See, kas tunned end õnnelikuna, on ainult sinu enda teha.

13. Toeta teda isiklike eesmärkide saavutamisel.

14. Ära püüa teda muuta. Inimene püüab sundida lähedasi muutuma eelkõige siis, kui ta sisimas endaga rahul ei ole. Kedagi ei saa jõuga muuta nagunii.

15. Paku talle turvatunnet. Keegi ei tunne end suhtes hästi üksi.

16. Ära valeta, isegi, kui kardad, et tõde talle haiget teeb. Vale tuleb pea alati välja, ja mida kauem tõe paljastamisega ootad, seda suurem kahju.

17. Ära püüa teda panna end halvasti tundma. Teie suhe peaks olema mõlema jaoks kõige tervislikum suhe üldse, mis olla saab.

18. Ära lase end käest ära. Suhte loomine on alles algus, see ei tähenda, et sa ei pea rohkem pingutama ega enda kallal vaeva nägema.

19. Loo mingi side tema perekonna ja sugulastega. Ja ära sunni teda valima, et kas sina või nemad.

20. Ära maksa talle kätte selle eest, mis sinuga on kunagi minevikus juhtunud. See pole tema süü. Kui sa inimesi ei usalda või oled haiget saanud, siis on sinu asi sellest üle saada, mitte hingejäänut tema peal välja elada.

21. Pingutage võrdselt. Hea suhe on liit võrdsete vahel. Kui sa lased temal rohkem pingutada kui ise teed, siis sa ei vääri teda. Ja kui pingutad peamiselt sina, siis on sedagi suhet pika aja jooksul raske koos hoida.

22. Vali tüli ajal laskemoona. On sõnu ja tegusid, mis jäävad teisele alatiseks hinge ja mida ei saa kunagi tagasi võtta. Ole kui tige tahes, pea meeles, et hoolid temast, ja kui tigedus lõpuks lahtub, siis ei saa kõike lihtsalt kustutada. Andestada ehk küll, unustada aga mitte.

23. Ole talle positiivne eeskuju. Kui annad head eeskuju ega otseselt ei sunni muutuma, siis see aitab tal just paremaks saada.

24. Ära unusta suuri tähtpäevi. Sünnipäevi, suhte alguspäeva, mis iganes te tähtsaks peate. See on kasvõi vahel oluline isegi partnerile, kes ütleb, et tal on suva.

25. Huvitu natuke asjadest, millest ta hoolib. See toetab teda ja mine tea – äkki hakkab sullegi meeldima.

26. Ära alaväärista tema unistusi. Igaüks peab end niigi kogu maailmale tõestama, ära lisa sellele omalt poolt koormat. Ole tema poolel ja võimalusel püüa teda julgustada.

27. Andesta talle. Keegi pole täiuslik ja mingil ajal või olukorras ajab ta sind raudselt närvi. Kui aga suudad selle selja taha jätta, siis võidate sellest mõlemad.

28. Ära nuhi tema järel. Ära käi salaja tema telefoni, arvutit või muid isiklikke asju „läbi puistamas“. Alati võib midagi leida, mis ei meeldi. Kui sa aga partnerit põhimõtteliselt usaldada ei suuda, siis teil on suuremaid probleeme, et mida ta võis kellelegi oma eravestluses öelda vm.

29. Ära lõhu tema südant. Kui teie vahel on midagi head tekkinud, püüa seda hoida. Heas suhtes ollakse teise jaoks olemas ega loobuta üksteisest.

30. Ütle talle, et armastad teda. Iga päev. ❤