Esmalt see, et mängudes ligi pooli küsimusi valideerib automaat ja piisab täheveast või lisasõnast vastuses, et vastus loetakse valeks. Mängu tulemusi analüüsides on see kõige levinum viga, mille teeb raskeks enamasti see, et vastaja ise ei pannud oma viga tähele ning arvab, et vastus oli vale. Sellest tulenevalt on väga oluline enne vastuse ära saatmist vaadata üle, mis täpselt vastuseks kirja sai. Samuti on kõikide automaatselt valideeritavate küsimuste puhul vastuse sisestamise kasti all kiri: „NB! Automaatne vastuse valideerimine“ (vt lisatud fotot).

Teine soovitus, mis esimest täiendab, on panna endale kirja, mida vastava ruudu juures vastati, sest levikult järgmine viga on see, et sama vastust sisestatakse mitu korda järjest. Viimases mängus juhtus, et üks väga tubli tiim sisestas ühte ja sama vastust (küll erinevate meeskonnaliikmete poolt) 4 korda mängu jooksul.

Siit ka kolmas soovitus – looge enda meeskonnale vastuste andmepank, mida saab meeskonnaliikmetega veebis jagada. Teame, et parimatel meeskondadel on see olemas ja ka keegi meeskonnaliikmetest on selle õigsuse eest eraldi vastutav. Sellise andmepanga olemasolu annab ka meeskonna juhile hea ülevaate, kuhu vabanevat ressurssi suunata.

Kokkuvõtteks, kolm asja:
· vaadake enne vastuse saatmist, mis kirja sai,
· kirjutage saadetud vastus üles,
· looge kõigile meeskonnaliikmetele nähtav andmepank saadetud vastustest.

Head mängu! Pääsme saate endiselt oma tiimile siit: delfi.ee/nutiturniir.

Jooksvalt saab mänguseisu ja vihjeid jälgida ürituse Facebookist.