Instagrami suunamudijad teenivad teinekord rohkem, kui keskmine eestlane aastate jooksul. Sissetuleku tagavad sponsoreeritud postitused. Reklaamimüüjatele meeldib aga jälgida, kas nende investeering oli edukas - seetõttu on suunamudijatel oluline enda postitustele võimalikult palju meeldimisi koguda, vahendab Cosmopolitan.

Instagram otsustas viia sisse muudatuse, mis muudab meeldimiste arvu nähtamatuks. Konto omanik saab ise neid näha, kuid teise inimese meeldimised muutuvad nähtamatuks. Uuendust katsetatakse praegu Kanadas, Austraalias, Uus-Meremaal, Iirimaal, Itaalias, Jaapanis ja Brasiilias.

Selle tulemusel ei viitsi kasutajad enam postitustele südameid vajutada. Mõned suunamudijad on juba meediaga ühendust võtnud ning kurtnud, et nende töökoormus on tõusnud. "Nüüd töötan ma kaheksa tundi päevas, sest meeldimiste arv läheb alla!"

Instagram loodab, et muudatus loob kasutajatele sellise keskkonna, kus meeldimiste arv ei tekita ebameeldivat survet. Firma sõnul ei peaks sotsiaalmeedia olema nagu üks suur võistlus.

Melbourne'ist pärit suunamudija Mikaela Testa pani endast üles koguni video, kus ta muudatuse üle nutab. "Ma kannatan tõeliseid kahjusid!" sõnas neiu ning lubas Instagrami mõnda aega enam mitte postitada. Paraku ei kestnud lubadus kaua ning juba järgmisel päeval pani Mikaela uue pildi üles.