Frates suri esmaspäeval ümbritsetuna oma perekonna poolt pärast võitlemist amüotroofiline lateraalskleroosi ehk motoorneuroni haigusega (ALS) aastast 2012.

Mehe perekond avaldas ka pressiteate:

"Taevas sai täna ühe ingli juurde: Peter Frates. Abikaasa Juliele, isa Lucyle, poeg Johnile ja Nancyle, vend Andrewle, Jenniferile ja Pete'le suri täna ümbritsetuna oma perekonna poolt 34-aastasena pärast kangelaslikku lahingut oma haigusega."

"Pete oli insipiratsiooniks nii paljudele inimestele maailmas, kes said jõudu tema julgusest ja vastupidavusest," kirjutatakse pressiteatest.
"Loomulik liider ja ülim meeskonnamängija Pete oli eeskujuks meile kõigile, eriti noortele sportlastele, kes vaatasid talle alt üles tema julguse ja kallutamatu positiivse vaimu pärast rasketes olukordades. Ta oli auväärt võtileja ja inspireeris meid kõiki kasutama oma talente teiste inimeste heaks."

Perekond mainib ka Frates'i pärandit. "Pete ei virisenud kunagi oma haiguse pärast. Kaeblemise asemel nägi ta võimalust anda lootust teistele patsientidele ja nende peredele. Oma eluajal oli ta pühendunud muutma haiguse trajektoori, millel puudub ravi."

Frates'i kampaania tulemusena 2014. aasta augustis koguti arvukalt toetusi, mis võimaldavad paremat ligipääsu ASL-i ravimiseks ja uurimiseks.