Riputusaas särgi tagaküljel

Riputusaasale on kolm usutavat seletust. Esimene neist on kõige ilmsem- see on loodud särgi üles riputamiseks. Teine seletus on seotud sellega, et see aitab meestel paremini lipsu sättida. Kolmas neist on aga kõige romantilisem- räägitakse, et üks Ameerika üliõpilane eemaldas särgilt riputusaasa peale südamedaamiga kohtumist, et teistele oma vallalise staatuse lõppemisest märku anda. Tüdruk hakkas seepeale aga noormehe ülikooli embleemiga salli kandma.

Silinder sülearvuti toitekaabli küljes

Kindlasti oled sülearvutit kasutades seda pisikest asjandust märganud. Seda väikest, kuid väga olulist seadet nimetatakse ferriidist randiks, mis summutab suure sagedusega müra elektronskeemis. Tema disain on uskumatult lihtne: selle sees on ferriidist tehtud vahetükk, mille külge on kaabel ümber tõmmatud.

Väike auk lennuki akna sees

Lennuki aknaklaasid on tehtud kahest plastikklaasist. Ilma lisaklaasita on oht, et sisemine klaas puruneb kildudeks, kuna välise ja sisemise õhurõhu vahel on väga suur erinevus. Väike auk akna sees lubab õhul liikuda lennukist kahe aknaklaasi vahele, võrdsustades seeläbi survet nende vahel.

Kustutuskummi sinine osa

Kui küsida kellegi käest, et millist otstarvet omab kustutuskummi sinine osa, siis arvatavasti on vastuseks see, et see aitab pliiatsi jälgi eemaldada. See on küll tõsi, aga tema algupärane eesmärk oli seotud jälgede eemaldamisega paksult paberilt. Kui kustutuskummi roosa osa võib jätta paberi teisele poole kirjutatust mingid jäljed, siis sinine osa saab üldjuhul võitu kõikidest tähtedest. Kustutuskummi tootjad said üsna pea aru, et inimesed ei mõista sinise osa tegelikku eesmärki ja nad hakkasid seda reklaamima kui tavalist kustutuskummi osa. Nad läksid isegi nii kaugele, et märgistasid selle mõnikord pliiatsi kujutisega.

Särgi horisontaalne nööpauk

Toome teieni jällegi ühe särgiga seotud müsteeriumi. Miks on kõige ülemisem ja alumisem nööpauk tavaliselt horisontaalsed, ülejäänud aga vertikaalsed? See tuleneb sellest, et nööpaugud nendes kahes kohas võivad suure tõenäosusega lahti tulla ning horisontaalne asetus teeb selle märksa keerulisemaks võrreldes vertikaalse nööpauguga.

Auk spagettide jaoks mõeldud lusika sees

Auk spagettide jaoks mõeldud lusika sees on loodud selleks, et oleks võimalikult lihtne õige kogus pastat standartse portsjoni jaoks mõõta. Olgugi, et mõned inimesed eelistavad rohkem või vähem süüa, on auk spetsiaalse lusika sees siiski hea abivahend keskmise koguse määramise jaoks.

Väike tasku teskade tasku sees

Kõige levinum selgitus väikesele taskule teksade tagatasku sees on seotud sellega, et selle sees on hea rasestumisvastaseid vahendeid, näiteks kondoomipakikesi kanda. Loomulikult sobib see ideaalselt nii selleks kui ka teiste asjade hoidmiseks, kuid see ei ole tema algupärane eesmärk. Esimest korda ilmus antud väike tasku Levis teksade küljes 1873. aastal ning oli mõeldud taskukellade jaoks. Tootjate silmis on siiani tegemist „kella taskuga“.

Tükike materjali, mis uute riietega kaasa tuleb

Materjali väljalõiked, mis riide ostmisega kaasa tulevad, ei ole ilmtingimata mõeldud riiete parandamiseks. Tegelikult antakse need kaasa selleks, et neid valgendades või mõne pesuvahendiga pestes aru saada, kuidas uus riideese erinevatele pesuvahenditele reageerib. Peale selle tõsiasja teada saamist muutub elu märgatavalt paremaks!