Vanaemade "bändi" nimi on Obachaaan ja nende keskmiseks vanuseks tuleb 66 aastat. Nende inglise keelne hittsingel "Oba Funk Osaka" ilmus koos videoga 20. juunil ning on sellest saati internetis lausa kulutulena levinud. Videos on näha, kuidas vanamemmekesed tänavatel kirevates riietes tantsivad ja toovad oma laulusõnades lisaks muule välja, et Osaka kohalikud on maailma kõige naljakamad inimesed.

Obachan tähendab jaapani keeles vanemaid naisi ja Osaka obachanid on tuntud nende valju hääle, nutikuse, jutukuse ja sõbralikkuse poolest. Videos toetuvad memmed just sellele stereotüübile - pakkudes videos isegi kommi, mis obachanidel teadupäraselt alati taskus kaasas on.

"Kuni praeguse hetkeni liigutasime me endeid nagu me käiksime taastusravil. Aga seekord saime me lõpuks hakkama," ütles Eiko Funai, 71-aastane räpimemm, kes kandis videos tiigrimustrilist riietust. Sellised loomamustriga riietused on Osakas vanemate naiste seas eriti populaarsed. "Me loodame, et inimesed kogu maailmast saavad meie videost energiat ja elujõudu."

Video on väga värvikirev ja lüürikaks on enamasti inglise keelsed seosetud fraasid, nagu näiteks: "Räägime! Tantsime! Siin on Osaka imeline linn! Hakkame vestlema! Kõva suhtlus!". Kutsudes väliskülalisi mitte niisama nende linnakesest läbi astuma, vaid ka kohalikega suhtlema.

Vanaemade räpilool on sellegipoolest ka suurem eesmärk - muusikavideo oli mõeldud Jaapanis esmakordselt toimuvat G20 tippkohtumist. G20 juhid kohtusid Osakas 28.–29. juunil, et arutada suuri ülemaailmseid probleeme. Keskseteks teemadeks olid ülemaailmne kaubandus, digiüleminek, kliima ja energia ning ebavõrdsus.