Nagu suurem osa teist juba teab, siis parseldan ma oma korterit. No oli plaanis suveks kuuse alla minna, mis siis on? Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida.

Moodsal ajal moodsad võimalused ja KV.ee portaal pakub just minusugustele, kellel käed per*est välja kasvavad, ühe tänuväärse võimaluse- linnukese abil kokku hoida aega kolmesõnalise lause kirjutamise jagu.

Et ka mina kavatsesin oma kodu maha parseldada iseseisvalt, ei soovinud ma mingeid teenuseid maakleritelt! Ja sellesisulise lause sai ka kuulutusele lisada.

Kahjuks tundub see lause sama arusaamatu nagu ka postkastidel "vaid adresseeritud post" või ostukeskuses "pereparkla" mõiste. No mõni lihtsalt on nii loll, et ei saa aru!

Juba 17 tundi hiljem tuli esimene maakleri e-mail, kuidas inimene soovib minu aega hirmsasti kokku hoida ja pakub mulle kinnisvaraspetsialisti teenuseid. Ja ta soovib selle eest VAID 2000 Eesti Uut Rubla!

Peale seda hakkas neid kirjaoskamatuid maaklereid, kes nimetasid end küll sõpradeks, abilisteks, vahendajateks ja "jumal-teab-kelleks-veel", tulema nii uksest, kui aknast. Ühel "parem" pakkumine kui teisel. Millisest sõnast te lauses "MAAKLERITEL MITTE TÜLITADA!", aru ei saanud?

MAAKLER- just see, kes sa oled, kui tuled mu korteri müügi pealt omale palka teenima!! Lisaseletus: lepingute sõlmimise vm. õiguslike toimingute vahendaja, eriti kaubandustehingute alal!

MITTE- eitav abisõna, rõhutab, intensiivistab eitust, dubleerib eitavat öeldisverbi!

TÜLITAMINE - (oma pöördumisega) segama, häirima, tüli tegema!

Kui te ei saa neist sõnadest aru, siis tuleks oma haridusteed korrata! Kohe päris algusest. Mu aastane poeg saab ka juba aru, mida tähendab "EI!". Ja keeleoskamatut maaklerit on mulle vaja täpselt sama palju kui jõehobule mummulisi kondoome!

Kirjaoskamatud vahendajad, kes ei mõista kolme sõna tähendust:
(toimetaja eemaldas pika nimekirja inimestest kinnisvarafirmadest, sest statistika ütleb, et neis ettevõtetes võib leiduda vähemalt üks kirjakeelt oskav inimene, kes end solvatuna tunda võib)
********@********.ee
********@********.ee
********@********.ee
********@********.ee
********@********.ee

Lisaks veel üks Jelena (kes sai siiski loa paralleelselt oma klientidele müüa seda korterit, kui suudab NEILT oma vahendustasu ISE välja nõuda).

Vähe sellest, et ühest lausest aru ei saadud, jätkub mõnel mehel veel julgust helistades selga sõita, kuidas JUST TEMA peab saama mu korteri maakleriks, sest ülla ülla- ta müüb samas majas, sarnast korterit 18000€ kallimalt ja tema potentsiaalsed ostjad on rahulolematud, miks teine korter samas majas on nii palju odavam!? No ikka tahaks ju jõuga oma karvaseid peopesi ka selle tehingu vahele saada. No mida kuradit? Kas meil on ka oma vara müügile tekkinud mingi monopol? Ma panin korterile niigi hinna tüki maad kõrgema, kui alguses plaan oli ja ikka olen jobu, et turgu "solgin"?

Järgmine grupp ebameeldivaid tegelasi:
Ärimees ****** ja ärimees **** (ostustrateegia poolest rohkem nagu Tiit ja Teet). Nemad olid sellised veel geniaalsemad. Pakkusid vahetust. 2 toaline korter Lasnamäel. Lauluväljaku lähedal. Teate, mu korter asub loomaaiale sama lähedal. Ometi ei saa ma seda selle argumendiga müüa nagu amuuri tiigrid jookseksid sumedal suveööl elutoast läbi, sest mu meelest pole ma selle lähedal. Sellise loogikaga on hipodroom mul tagaaias!

Ja kui ma nõus ei olnud, sain ma teada, kui si*t mu elamine ikka on. Tal olevat samas majas juba korter ja see maja on ikka nii hull, et ma oleks pidanud käsi plaksutama, et mulle üldse mingi 2 toaline lasnamäe peldik pakuti. Juba jäigi tunne, nagu ma elaksin kuskil Jumalate poolt hüljatud paigas, ainult õlgedega kaetud aampalkide all ja ootan külmasurma.

Leidus veel üks ärikas, kes arvas, et saab mult korteri veel 30000€ võrra odavamalt. Teate seltsimehed, selle raha eest saab kuskile karupersemustikatekõrvale juba 30 korterit. Nagu nalja teete?
Ma saan aru, et küsija suu pihta ei lööda, aga mingit päris huumorit ka ikkagi teha ei tasu. Päris tasuta ei tahtnud? Äkki maksan veel pealegi?

Head sõbrad! Kui keegi neist peaks juhuslikkuse printsiipi arvestades kuidagipidi olema teist kellegi sõber või tuttav, siis palun ärge seda mulle öelge! Ma ei taha teada, kes on teie sõbrad.