1. Suudlemise maailmarekord on itaallaste Andrea Sarti ja Anna Cheni käes. 2004. aasta valentinipäeval suudlesid nad järjest 31 tundi, 18 minutit ja 33 sekundit. Auhinnaks saadud 10 000 eurot kulutasid nad oma pulmadele.

2. Mõned eksperdid arvavad, et me suudleme sellepärast, et tahame nuusutamise kaudu õiget partnerit valida. Kui me näod on lähestikku, siis meie feromoonid “suhtlevad” omavahel — nad vahetavad bioloogilist infot, milliseid järglasi me potentsiaalselt saada võiksime. Naised eelistavad alateadlikult nende meeste lõhna, kelle geenid sisaldavad selliseid immuunsüsteemi valke, mis naise enda omi täiendaksid, nii et hea sobivuse korral oleksid ka järglased tervemad ja elujõulisemad. Romantikaga pole siin midagi pistmist!

3. Komme kirja lõppu suudluse märgiks “X” panna pärineb keskajast, kui kirjaoskamatud kirja lõppu allkirja asemel risti tegid ja seda siis siirameelsuse märgiks suudlesid.

4. Nii nagu sõrmejälgede puhul, pole ka olemas kahte identset huulejälge (seda kasutatakse kriminalistikas).

5. Mõned mehed ja naised võivad ka ilma kehalise kontaktita orgasmi jõuda. Nad lihtsalt pingutavad oma vaagna- ja/või tagumikulihaseid. Eriti mugav lahendus, kas pole!

6. Inimesed erutavad ennast kõige veidramate asjadega… Arstid on leidnud inimeste kehaõõnsustest deodorandipudeli, suitsuvorstijupi, porgandi, plastspaatli, lehmasarve, harjavarre ja kord isegi kaks õuna. Pole just eriti seksikas…

7. Mõned naised saavad orgasmi vaid rinnanibude silitamisest ja imemisest.

8. Kerge põsemusi tegemiseks kasutatakse kahte näolihast, kirgliku suudluse puhul läheb neid käiku lausa 34… Jõudu näoaeroobikaks!

9. Pooled USAs küsitletud meestest väitsid, et seksides ei suudle nad naist kunagi…

10. … aga ainult 14% naistest seksiksid mehega ilma teda kõigepealt suudlemata.

12. Meie aju sisaldab neuroneid, mis aitavad pimedas teineteise huuli leida. Nii armas!

13. Stress on seksi suurim vaenlane. Et naine saaks orgasmi, peab hirmu- ja murekeskus tema ajus olema välja lülitatud.

14. Mõelge nende inimeste peale, kes kannatavad flaturia all. See on selline meditsiiniline probleem, kus inimesed kesk suurimat kirehoogu tahtmatult valjuhäälse kõhutuule kuuldavale lasevad.

15. Sõna “gümnaasium” on pärit kreeka keelest ja tähendas algselt “alasti sportimist”. Õnneks on selle sõna tähendus edasi arenenud –gümnaasiumis õpitakse ja gümnastika tähendab võimlemist.

16. Pooled meestest loodavad, et suudlusele järgneb voodiseanss, naistest unistab sellest vaid 33%.

17. Üheminutilise suudluse käigus võid põletada 26 kilokalorit. Milleks siis trennis rassida, kui võib lihtsalt õrnutseda?

18. Inimesed kallutavad suudeldes pead paremale poole kaks korda sagedamini kui vasakule.

19. Erutuse ajal suureneb naise sisemiste häbememokkade vaheline läbimõõt kaks kuni kolm korda. Kui su partner peaks tahtma saada lollikindlat tõendit, et sa orgasmi ei teeskle, võib ta seda lihtsa vaatluse abil kindlaks teha: enne kulminatsiooni jõudmist muutuvad sisemised häbememokad roosaks, erepunaseks või koguni veinipunaseks.

20. Ka loomad suudlevad ja õrnutsevad — šimpansid musitavad ja kallistavad pärast kaklust.

21. Kõige pikem veealune suudlus registreeriti Tokyos 2. aprillil 1980. See kestis kaks minutit ja 18 sekundit.

22. Korrapärane seksimine ei too meile üksnes naeratust näole, vaid sel on ka oma bioloogiline funktsioon. Sperma, mis on liiga kaua “vabastamist” oodanud, võib oma kvaliteedis kaotada ja laste arenguhälbeid tekitada. Nii et masturbatsioonil (kui seksimine hetkel menüüst maas) on inimarengu seisukohalt tähtis roll — see tagab pideva värske sperma tekkimise ja tervemad järglased.

23. Umbes 10% inimestest maailmas ei suudle ega isegi puuduta kunagi kedagi huultega.

24. Umbes 68% meestest väidab, et nad on suurepärased suudlejad.

25. Naised on tagasihoidlikumad. Vaid 56% naistest söandab oma musikunstiga kiidelda.

26. Naise orgasm on võimas valuvaigisti, kuna see vabastab hulgaliselt heaolu tekitavaid aineid — endorfiine.

27. Vahetult enne orgasmi läheb kliitor peitu. (Ilmselt on see meeste kobamise tagajärg!)

28. Naise hingeõhk omandab umbes tund pärast vahekorda spermalaadse lõhna. Ilmselt on sel meeste jaoks teatav külgetõmbejõud…

29. Paremakäelistel meestel ripub vasak munand veidi allpool kui parem. Ja vastupidi.

30. Nahauuringutest on selgunud, et suudlemine vähendab dermatiiti, nahaärritusi ja -plekke. Ja see on odavam kui kosmeetik…

31. Kuum ilm võib orgasme võimendada — see seletab, miks puhkuseseks troopikas nii imeline on.

32. Kõige pikem ekraanisuudlus, mille osapoolteks olid Jane Wyman ja Regis Toomey filmis “You’re in the Army Now” (1941), kestis kolm minutit ja viis sekundit.

33. On selgunud, et viimased piisad ejakuleeriva mehe spermat sisaldavad looduslikku spermatosoidide hävitajat spermitsiidi, mis asub ründama võõraid spermatosoide, mis järgmisena sisenevad.

34. Vastupidiselt üldlevinud arvamusele (ja mõnedele pornofilmidele), seemnevedelik ei pursku ega pritsu, vaid tavaliselt lihtsalt valgub välja. Siiski, mõned mehed valdavad ka pritsimiskunsti: rekord on u 5,5 meetrit.

35. Teadlased on avastanud, et kui naise kavernoossed lihased (need, mis orgasmi ajal tukslevad) kokku tõmbuvad, ei suuna nad mitte ainult verd kliitorisse, vaid pressivad kokku ka veresoone, mis piki peenist jookseb ning aitab seda jäigana hoida. Tõeline win-win olukord!

36. Suudlemine vabastab organismis heaoluhormoone, mis leevendavad valu ja tekitavad kõrgendatud meeleolu. Proovi seda, kui järgmine kord varba ära lööd.

37. Naised, kes loevad armastusromaane, seksivad kaks korda tihedamini kui need, kes ei loe.

38. Inimene veedab keskmiselt kaks nädalat oma elust suudeldes.

39. 70% meestest arvab, et naistele meeldib suudelda habemetüükaga mehi. (Selge see, neil pole ju kunagi nägu kareda lõuaga kipitama hõõrutud.)