Antud järv on meeletult mürgine tehisjärv, mida kasutati lähedalasuvast söekaevandusest järgi jäänud tuha "prügilana". Järves ujumine on inimesele ohtlik ja seega keelatud, vahendab CNN.

Järv on täis kemikaale, mis võivad nahale allergilisi reaktsiooni tekitada, ütles Siberi jõujaama esindaja vene sotsiaalmeediavõrgustikus eelmisel kuul. "Eelmisel nädalal on meie Novosibirsk TEZ-5 sotsiaalmeedias kuulsaks saanud," kirjutas ta. "Aga tuhaaugus EI TOHI ujuda. Seal on suur leelise sisaldus. See on selle tõttu, et kaltsiumsoolad ning teised metalloksiidid lahustuvad seal sees. Sellise vee kokkupuude nahaga võib tekitada allergilise reaktsiooni!"

Firma hoiatas ka inimesi, et järve põhi on nii mudane, et sinna kinni jäädes on välja pääasemine "peaaegu võimatu". Firma jätkas hoiatusega: "NIISIIS PALUME TEIL PILDI NIMEL MITTE TUHAAUKU SISSE KUKKUDA! SEE ON SUURIM RISK."

Hoiatustele vaatamata on inimesed tormanud järve äärde, et teha kõige põnevamad ja huvitavamad pildid. Kes teeb bikiinides pildi järve kaldal, kes läheb sinna täispuhutud ükssarvega sõitma.

Üks paarike on isegi oma pulmapildid just antud eluohtliku järve ääres pildistanud, et saada eksootilisi puhkusepilte odavamalt.

Kuigi pildid, mis lõpuks Instagrammi üles laetakse on ilusad ja poulaarsed, siis on nende alla kogunenud ka palju kriitikat. Kommenteerijad ütlevad, et head piltide nimel nii suure riski võtmine on lihtsalt lollus. Üks kirjutas isegi: "See vesi on nii ohtlik!! Sinu lapsed sünnivad kombitsatega!"