Abielus Ameerika mees pidas mitmeid aastaid Itaalia päritolu armukest, kui ühel päeval teatas naine ootamatult, et ootab mehelt last.

Loomulikult oli uudis mehe jaoks nagu välk selgest taevast, kuid abielumehena otsustas ta truuks jääda oma perekonnale ning ei saanud riskida oma hea maine purunemisega.

Ta pakkus armukesele lahendust - naine naaseb kodumaale ning saab elamiskulude katmiseks kopsaka rahasumma. Samuti lubas ta aumehena naist materiaalselt toetada seni, kuni laps saab kaheksateist aastaseks. Naine nõustus, kuid õhku jäi rippuma küsimus - kuidas mees teab, et laps on lõpuks sündinud?

Et vältida segadust ja võimalikke probleeme, pakkus mees, et naine saadaks talle Itaaliast postkaardi, kui laps on sündinud. Postkaardile pidi naine vaid kirjutama "Spagetid." Mõni aeg hiljem jättis paar teineteisega hüvasti ning naisel tuli naasta kodumaale. Üheksa kuud möödus justkui linnulennul.

Ühel õhtul, kui mees töölt koju saabus, tervitas teda abikaasa üllatunud näoilme. "Kallis" ütles naine, "me saime täna väga kummalise postkaardi."

Mees juba aimas postkaardi sisu, kuid otsustas oma kahtlusi kinnitada: "Kallis, las ma vaatan seda."

Naine tõi mehele postkaardi ning jälgis ootusärevalt mehe näoilmet, kelle kulmud pärast paari rea lugemist suurest üllatusest kõrgele kerkisid... ning järsku mees kaotas lihtsalt tasakaalu ja prantsatas põrandale. Hirmunud abikaasa kutsus suurest ehmatusest kiirabi, kuid ei mõistnud, miks kummaline sõnum postkaardil mehe endast nii välja ajas.

Kiri, mis postkaardil aga seisis, oli järgnev: "Spagetid, spagetid, spagetid, spagetid, spagetid. Kolm lihapallidega, kaks ilma nendeta. Palun saada rohkem kastet!"