GoogleTrends Twitteri konto avalikustas ülevaate otsingutest, mis on seotud koroonaviiruse küsimustega, vahendab Vice.

Selgub, et koroonaviiruste otsingute numbrid on peale haiguse laienenud leviala tõusnud 1050% võrreldes varasemaga. Kõige levinumad küsimused on mõistetavalt "Mis on koroonaviirus?", "Kas koroonaviirus on tappev?" ja "Kuidas ennetada koroonaviirust?".

Kuigi on arusaadav, et puuduliku infoga hakatakse doktor Google'ilt säärast informatsiooni otsima, siis hoopis muret tekitavam on see hulk inimesi, kes näib toimuvast väga segaduses olevat. Lehekülg BoingBoing avastas, et üks kõige levinud otsing puudutab hoopis Corona õlut. Nimelt on suur hulk murelikke kodanikke veendunud, et viirus hakkas levima just selle õllest ning seetõttu hakati Google'ist informatsiooni otsima "Corona õlle viirusest".

Kõige rohkem saab Google Corona õlle viiruse päringuid just Põhja-Ameerikast (mitte Mehhikost, kust jook pärit on), Ida-Euroopast (isegi Soomest) ja Austraaliast, Indiast, Indoneesiast, Jaapanist, Kanadast ning Uus-Meremaalt.


Siinkohal tasub täiesti kindlasti kõigile üle rõhutada, et ainus asi, mis on Corona õllel ja koroonaviirusel ühist, on nimede sarnasus.