Kõik algas mõne nädala eest kuulsaks saanud videoga, kus noor naine jäätisetopsilt kaane võttis, jäätist lakkus ja siis topsi tagasi külmkappi pani. Nüüdseks on neiu isik tuvastatud ning kuna tegu oli alaealisega, siis ta reaalset karistust ei saanud.

Nüüdseks on neiut jäljendama asunud arvukad kuulsusenäljas sotsiaalmeediastaarid. Internetis ringleb märksõnana #icecreamchallenge või #jäätiseväljakutse, millele vastajad poes jäätist lakuvad. Selle ära hoidmiseks on poed pidanud jäätisekülmikuid lukustama ning isegi politseinikud külmkappide ette kutsuma.

Nädalavahetusel vahistas politsei mehe, kes pani Facebooki video endast jäätist lakkumas. Kuigi mees ostis hiljem jäätise ära ning tal oli koguni tšekk ette näidata, viidi ta ööseks arestimajja. Nüüdseks on selgunud, et 36-aastane Lenise Lloyd Martin III peab kuni kohtuistungini vähemasti neli päeva vangitrellide taga veetma.

"Ta tundus väga üllatunud, et ta vahistati," sõnas politseitöötaja New York Timesile antud intervjuus. "Ta ütles, et tahtis kõigest kuulsaks saada."