Kuidas ennustada?

Enne uinumist soovi oma armsamat unes näha. Söö enne voodisse minemist midagi soolast, pane veenõu voodi alla ning tulevane toob unes vett juua.

Ka võib jätta pestud näo kuivatamata, kuivatajaks on tulevane armsaim.

Võid proovida ka muid variante - näiteks kirjuta paberitükkidele eesnimesi ja rulli need kokku. Hommikuks on õige nimi siledal paberil.

Samuti enne uinumist võib lausuda: "Eos, Meos, püha Andres, näita mulle mu südame armukest." Lausumise juures tuleb külvata sümboolne peotäis viljateri või linaseemneid aseme ette. Lõuna-Eestis on teri puistatud voodisse.

Mida ei tohiks teha?

Mitte mingil juhul ei tohi sellelt, keda unes näed, midagi vastu võtta ega temale anda. Vanad hirmutuslood räägivad, et tõenäoliselt võtad sa tema käest ära midagi, mis tõmbab talle kaela pahandusi ja sulle suure õnnetuse või surma.

Ei maksa ka unes kellelegi midagi anda – tõenäoliselt annad ära mõne endale kalli inimese või midagi, milleta ei saa enam kuidagi hakkama.

Kui sinu suhtestaatus on hetkel hõivatud, võid maagilist loitsu ikka proovida. Kui aga näed unes kedagi teist, kui enda praegust kallimat - võid ju selle lihtsalt saladuseks jätta!

Allikas: folklore.ee