Teinekord tuleb paratamatusega leppida ning seista silmitsi otsusega - mida edasi teha? Alati on võimalik kaotada siht ning maalida olukorrast kõige süngem versioon, kuid võimalik on leida ka igas olukorras midagi head või õpetlikku, mis aitab meil areneda ning edasi liikuda. Allolev lugu on üks õpetlikumaid ja südamlikumaid, mida lugeda võid.

Noor naine sai teada, et ta abikaasa oli teda korduvalt petnud, mis viis abielu lahutamiseni ning tunnete kokkuvarisemisele. Pärast viit aastat oli naine endiselt sama õnnetu ja kurb. Ta oli kaotanud igasuguse lootuse ja motivatsiooni edasi liikuda. Rääkides sellest aga enda vanaemale, sai ta väärtusliku õppetunni.

Vanaema küsis neiult: "Porgand, muna või kohvioad. Milline Sa neist oled?" Noor naine oli segaduses ning ei osanud midagi vastata. Vanaema pani seejärel kolm potti keema - ühte neist pani porgandid, teise munad ja kolmandasse kohvioad. Nad istusid vaikuses, kuulates kuidas potid podisema läksid. Pärast keemaminemist valas vanaema kohvi, porgandid ja munad eraldi kaussidesse.

Vanaema küsis nüüd lapselapselt uuesti: "Mida Sa näed?"
Neiu vastas: "Porgandeid, muna ja kohvi." Vanaema viipas neiule käega ja ütles: "Tule lähemale. Tunneta neid."
Kõik toiduained seisid silmitsi ühe sama olukorraga - keeva veega, kuid reageerisid ometigi kõik erinevalt. Tugevad ja rasked porgandid muutusid pehmeks ja nõrgaks. Toored õrnad munad, mida kaitses õrn koor küpsesid keeva vee läbi tugevaks ja kõvaks. Kohvioad aga muutsid ise keeva vee imemaitsvaks joogiks.

Vanaema küsis nüüd lapselapselt uuesti: "Kui ebaõnn koputab Su uksele, siis kuidas reageerid Sina? Kas Sa oled porgand, muna või kohvioad?"