Jäär

Enamasti on üks tõeline Jäär lõbus, elujõuline ja tulvil tulisest võistlushimust. Tühised solvangud või kellegi kadedusest tingitud mürgine pilk teda juba nii kergelt rivist välja ei aja. Samas ei ole Jäära sütikpommi nöör ka lõputult pikk, ausalt öeldes on see isegi üsna lühike ja kergelt süttiv, kui tema taluvuse piir mingil põhjusel ületatud on. Ja nii võibki lõbus ja sõbralik Jäär hetkega muutuda sõjakaks ja temperamentseks tegelaseks, kes ägedalt rusikaga vastu lauda lööb, kõik, mis tal vähegi pähe tuleb, kõva häälega endast välja karjub või vihaselt enda kaaslase eest seitsme tuule suunas minema tormab. Õnneks ei pea Jäär tavaliselt lõputut viha ega ole seepärast ka pikka aega pinges. Selleks, et keerulistest olukordadest võidukalt välja astuda, on Jääral tarvis probleemidega selgelt ning konkreetselt silmitsi seista, sest segasus ja arusaamatus põhjustab tõelisele Jäärale kõige enam stressi.

Olgugi, et Jäärale võib tema vastupandamatu energia ületamatuna tunduda ning isegi ootamatu kümetuse või viiruse korral eelistab ta kodus terveks ravimise asemel võitmatu superkangelase kombel ringi kepselda, on inimvõimetel siiski omad piirid ning seega tuleks ka temal stressi vältimiseks endale piisavalt kosutavat puhkust lubada.

Sõnn

Olgugi, et Sõnn ei ole oma loomuselt tuliselt temperamentne, võib teda siiski äärmiselt kangekaelseks tegelaseks pidada. Pingelistes situatsioonides või konfliktides võib Sõnn jonnakalt pikaks ajaks enda põhimõtetele kindlaks jääda, seda isegi juhul, kui ta sügaval sisimas mõistab, et võib-olla oleks mõistlikum enda põhimõtted uue valguse käes pisut ümber hinnata. Seega tasuks tal stressirohkel perioodil tõsiselt järele mõelda, et kas sisemine pinge pole ehk tingitud tema enda vankumatust kangekaelsusest. Võib-olla piisab olukorra muutmiseks ainult mõnest lihtsast muudatusest või uuendusest.

Üks asi, mis töökale ning sihikindlale Sõnnile meeletut pinget võib tekitada, on ebaedu. Selle asemel, et ebaõnnestumist kui kasulikku õppetundi võtta, suhtub ta sellesse pigem kui endapoolsesse saamatusse ja oskuste puudumisse. Tänu enda rahulikule iseloomule, ei ole Sõnn üldjuhul konfliktidest huvitatud ning võib seega tunda hirmu enda sõnade või tegude potentsiaalsete tagajärgede ees. Selleks, et stressi maandada, tuleks Sõnnil enda inimlikesse eksimustesse kergemini suhtuda ja mõista, et ta võib küll kontrollida enda sõnu ja tegusid, kuid ta ei saa kontrollida seda, kuidas teised nende peale reageerivad.

Kaksikud

Kaksikutest tegelane suudab üldjuhul positiivset nooti hoida ning tänu enda nutikusele ja loogilisele mõtlemisele paljudest probleemidest võitjana välja astuda. Kuna Kaksikutest päikesemärgi esindaja puhul on tegemist siiski kõigest sureliku inimolendiga, siis ei ole ka tema lõpmatult immuunne argimurede ja stressi osas. Selleks, et keerulistes situatsioonides tugevaks jääda, tuleks tal võtta hetk aega mõtlemiseks ja meenutada kõiki neid probleeme, millest ta alati vapralt välja on suutnud tulla. Niiviisi toimides inspireerib ta end aina uuesti ja uuesti kaval, tugev ja võitmatu olema!

Juhul, kui seltskondlik Kaksik peaks end tõrjutuna tundma või tema vestluspartner laseb tema sõnadel lihtsalt tühjalt tuulde lennata, on õhus üsna pea ebameeldiva pinge lõhna tunda. Antud pingele ei pruugi küll metsikut draamat järgneda, kuid tema vandenõulaslik vaikimine ja solvunud pilk ütlevad rohkem kui tuhat sõna. Selleks, et selliseid ebamugavaid olukordi vältida, tuleks kõnealusel päikesemärgil valida tähelepanelikumalt endale vestlukaaslasi ning hoiduda ülemõtlemisest, milles ta kord loomupäraselt juba väga osav on!

Vähk

Selleks, et emotsionaalse Vähi tunded riivatud saaksid, pole palju vaja- piisab vaid mõnest valest sõnast või tegemata jäänud lubadusest. Samuti võivad minevikus aset leidnud sündmused ning mure tuleviku suhtes temas stressi ja pinget tekitada. Kuuludes oma loomuselt kinniste päikesemärkide hulka, võib Vähk abi otsimise asemel sügavalt endasse tõmbuda. Kõige enam vajab Vähk täisväärtuslikuks eksisteerimiseks kindlust ja turvalisust- seda nii vaimses kui ka füüsilises mõttes. Nende puudumise korral tõuseb tema stressitase niivõrd kõrgele, et tugev koorik, millel ta enda ümber tekkida on lasknud, puruneb lõpuks lihtsalt tuhandeks tükiks ning tema tõelised emotsioonid murravad tee päevavalguse kätte.

Mediteerimine, hingelähedust ja turvalisust pakkuvad tegevused on need, mis Vähil stressiga toime aitavad tulla. Lisaks sellele võib talle ka mõte müstilise saatuse parandamatutest keerdkäikudest stressi maandavalt mõjuda, sest sellisel juhul saab ta süü mõnuga planeetide seisu, astroloogiliste krutskite või lihtsalt halastamatu saatuse kaela ajada. Ja mitte miski muu ei paku Vähile rohkem lohutust kui teadmine, et tema probleemide algallikas peitub väljaspool teda ennast. Olles oma loomuselt parandamatu melanhoolik ja liigne muretseja, tuleks Vähil lihtsalt hetkeks aeg maha võtta, sügavalt sisse hingata ja olukorda läbi kõrvaltvaataja silmade hinnata. Kõik ei ole tegelikult nii hull, kui pealtnäha paistab!

Lõvi

Oh seda Lõvi! Isegi, kui ebaõnnestumiste pikk jada tal usinalt kannul sammub ning totaalse luuseri staatusest teda vaid mõned hädised sammud lahutavad, soovib ta jätkuvalt igal sammul kiitusi kuulda ja teiste poolt imetletud olla. Seega võibki öelda, et see, mis Lõvil stressi eemal hoida aitab või seda leevendab, on auväärsed komplimendid tema Kõrgeaususe aadressil.

Mis siis aga õigupoolest ühte Lõvi närvi ajab? Kriitika, ebaõnnestumised, plaanide nurjumine, soovide eiramine ning kontrolli puudumine- see kõik kuulub Lõvi endast välja viimise mõrudasse repertuaari. Eriti tuleks siinkohal ära mainida kontrolli puudumine, sest üks tulihingeline Lõvi soovib peaaegu et iga kell igal ajal kõige üle kontrolli omada. Kontrolli puudumine, olgu siis tegemist arvutisüsteemi kokku jooksmisega või mõne tusase vihmapilve ilmumisega tema suvisele sünnipäevapeole, võib muidu päikselise Lõvi lausa tigedaks ajada. Samuti ei suuda Lõvi enda meelehärmi varjata, kui ammu pole lõbusal peol käidud või mis veel hullem- ta on külaliste nimekirjast lihtsalt välja jäetud. Selleks, et tasakaalu ja meelerahu säilitada, peab Lõvi õppima asjadel minna laskma, elama hetkes ning leppima kuldse eluseadusega, et kõike kontrollida pole võimalik. Niiviisi toimides muutub elu palju ilusamaks!

Neitsi

Neitsi on üldjuhul äärmiselt sõbralik ja rahulik, kuid hoidku maa ja taevas selle eest, kui tema süsteemsed plaanid peaksid nurjuma; tehtud töö, millesse ta oma energiat ja aega on investeerinud, ebatäiuslikuks osutuma või kui keegi tema meisterlikke ideid saboteerida üritab. Sellisel juhul ei pruugi Neitsi küll kiskja kombel teravaid hambaid näidata, kuid tema närvilisus ning pettumus muudavad ta üsna võimatuks kaaslaseks. Seega tuleks ta võimaluse korral üksi jätta ning oodata, mil ta end ise läbi enda ratsionaalse mõistuse maha rahustab.

Teisest küljest on aga jälle liigne mõtlemine just see, mis Neitsile kõige enam stressi valmistab. Ta teab väga hästi, et kontroll enda elu üle peitub tema enda kätes ning seega ei pruugi tema suured ootused nii endale kui ka teistele mõnikord reaalsusega kooskõlas olla. Neitsi kurikuulus nõudlik, detailsusele ja täiuslikkusele orienteeritud meelelaad viib teda ühest küljest elus küll väga palju edasi, kuid teisalt valmistab talle ka kõige enam pettumust ja piina, sest teatavasti võrdub täiuslikkus vaid ihaldatud ideaaliga. Selle asemel, et kõike parandada ja muuta proovida, tuleks Neitsil oma võimsat energiat õnnestumiste visualiseerimise peale kasutada ning uudishimulikult jälgida, kuidas positiivne võimas mõttejõud oma töö tema eest ise ära teeb!

Kaalud

Ülekohus, ebaõiglus ning inimeste vahelised konfliktid- kõik see loob rahumeelse Kaaludest tegelase ümber äärmiselt pingelise atmosfääri. Õigluse ja harmoonia kaunis segu on see, mida ta täisväärtuslikuks eksisteerimiseks vajab. See, kui keegi teda või tema lähedast ebaõiglaselt kohtleb, valmistab talle palju stressi. Olles päikesemärk, kes iga hinna eest vastasseisu väldib, mõtleb Kaalude tähemärgi esindaja enne pikka aega järele, mida ta haiget teinud inimesele öelda võiks või kas ta üldse peaks probleemist juttu tegema. Teisest küljest on jällegi tema jaoks oluline, et pingelised olukorrad endale meelerahu toovad lahendused leiaksid. Seega võib antud vastuolu veelgi rohkem sisemist pinget juurde tekitada.

Skorpion

Teistele võib küll tunduda, et tugev Skorpion ei lase enda meelerahu millestki häirida, on tegelikult tegemist siiski väga tundelise ja haavatava tegelasega. Tõeline Skorpion suudab enda tundeid osavalt varjata. See, kuidas ta keerulistes olukordades stoilise näoilme ette manada suudab, on lausa meistriklass oma ette! Mis siis aga on see, mis ühe tõelise Skorpioni endast välja ajab? Peamiseks võtmesõnaks on siinkohal privaatsuse puudumine. Seetõttu on tema jaoks äärmiselt oluline aeg-ajalt ainult enda mõtete ja tunnetega üksi olemiseks väärtuslikku aega võtta ning samuti tuleks tal enda ootustega privaatsuse suhtes lähedastega avameelne olla. Samuti võivad survestavad tähtajad temas stressi tekitada, kuna tänu enda sügavale ning intensiivsele natuurile eelistab Skorpion asjadele rahulikult ja põhjalikult läheneda.

Ambur

Dünaamilise ja energilise Amburi jaoks võrdub ootamine ja tuim paigalseis sadistliku piinana. Ummikus või poes järjekorras seismine- need kaks tegevust pole kohe kindlasti mitte Amburi jaoks loodud. Edasiviiv energia ja tõeline elujõud on see, mis Amburil silmad särama paneb! Samuti võib talle raskusi valmistada reeglitest kinni pidamine ja teatud etiketi järgi käitumine. Näiteks ametlikud üritused ja jäigad ärikohtumised, kus tuleb „igati korralikult“ käituda, mõjuvad talle lausa hirmuunenägudena, kuna ihaldatud vabadusel tema jaoks piire ei eksisteeri! Igasugune situatsioon, mis ähvardalt Amburi vabameelsust kammitseda üritab, võib temas stressi põhjustada. Siinkohal ei saa kindlasti mööda hiilida ka meeleheitlikult pealetükkivast kallimast, kellel on kombeks iga tunni aja tagant õndsa abielu teema jutuks võtta, või ülemusest, kes kamandaval toonil pidevalt halastamatu aja survest märku annab.

Pingelistes situatsioonides ei pruugi Ambur küll tulise Lõvi kombel dramaatiliseks või agressiivseks muutuda, kuid samas ei oska ega taha ta ka enda tõelist emotsiooni varjata. Selleks, et stressirohkeid olukordi vältida või nende negatiivne mõju minimaalseks muuta, tuleks Amburil veenduda, et tema seiklushimuline ja püsimatu loomus saaks vabadusele au andes igapäevaselt milleski avalduda!

Kaljukits

Kaljukits jõuab enda võimsa abitsioonikuse ja töökuse abil küll elus väga kaugele, kuid ühtlasi valmistab see talle ka kõige rohkem stressi. Nimelt on tal väga kõrged nõudmised enda osas ning seetõttu tunneb ta end läbikukkununa, kui ta ei suuda vastavalt enda idealistlikele standartidele elada. Kõige selle keskel kipub ta ära unustama, et inimvõimekusel on siiski omad piirid ning peale pingelist perioodi kulub üks kosutav puhkus alati ära. Kaljukitse peamiseks stressiallikaks võib pidada olukorda, kus ta ei ole enda silmis piisavalt hea, kuigi tegelikkuses on ta alati lausa ebamaiselt tubli ja töökas.

Kaljukits ja Lõvi on küll väga erinevad päikesemärgid, kuid samas on neil ka midagi ühist- nimelt võib mõlemaid nimetada parandamatuteks kontrollifriikideks. Neil on lausa loomuomane vajadus kõike ja kõiki kontrollida, kuid teatavasti ei ole see selles kiirelt muutuvas maailmas alati võimalik. Seega tuleks Kaljukitsel õppida hetkes elama, muutmatutel asjadel minna laskma ning kindlasti ka lõõgastuma!

Veevalaja

Olgugi, et stress ja närvilisus on kaks asja, mida üks tõeline Veevalaja üritab iga hinna eest vältida, ei ole ta siiski immuune nende osas. Tänu enda vabadust armastavale natuurile ei kannata ta silma otsaski aja pealetükkivat survet. Pidev kiirustamine ja tüütud tähtajad võivad muidu rahuliku Veevalaja üsna närviliseks muuta. Kuna Veevalajale meeldib elada enda loodud piiritute võimalustega maailmas, milles omandihimul, kontrollil ja kammitsevatel reeglitel kohta ei ole, siis tekitab ka mõte tõsisest pühendumisest ja vabaduse kaotusest temas meelehärmi.

„Ela ja lase teistel elada“ on Veevalaja elumoto. Seetõttu meeldib talle kõike teha just täpselt nii nagu ta ise heaks arvab. Kahjuks võib selline käitumine aga tema lähedastes segaseid emotsioone tekitada ning õigustus või põhjendus oma käitumisele on see, mida nad Veevalajalt ootavad. Aga just see on see, mis Veevalaja endast täielikult välja ajab!

Veevalaja õnneks on teda õnnistatud väga kiire taibukuse ja nutikate lahenduste leidmisega. Seega suudab ta ka üsna kiirelt pingelistest situatsioonidest väljuda just täpselt nii, nagu ta ise soovib!

Kalad

Spirituaalne ja saladuslik Kalade tähtkuju esindaja armastab väga privaatsust. Seega võivad temas stressi tekitada esinemine või liigne avalik tähelepanu. Seda eriti juhul, kui ta peab enda võimekust demonstreerima milleski, milles ta tugev ei ole. Pealetükkiv käitumine võib teda aga lausa hulluks ajada! Liigse survestamise korral võib Kaladest tegelane lihtsalt müstilisel kombel ära kaduda. Olgugi, et teistele tundub see arusaamatu ja solvav, on see lihtsalt tema viis enda sisemise frustratsiooniga toime tulla. Kalade tähtkuju esindajal on tihti peale hirm, et ta ei oska enda privaatruumi „sissetungijate“ eest kaitsta, kuid tegelikkuses suudab ta seda väga hästi, kui ta enesekindlalt oma südamehäält kuulab.

Selleks, et stressiga toime tulla, on Kaladest tegelasel vaja eelkõige mõistmist ning aega iseendaga koos olemiseks, kuna enda maagilisele sisemaailmale keskendumine aitab tal probleemidest võidukalt üle olla!