Montreal'i ülikooli professor Kieron O’Connor uuris 48 katsealuse käitumist. Pooled neist kannatasid korduvkäitumise all. Erinevate stiimulite mõju all olemise eesmärk oli kutsuda katsealustes esile selliseid tundeid nagu stress, lõõgastustunne, frustratsioon või igavus, vahendab Elite Daily.

Ajakirjas Journal of Behaviour Therapy and Experimental Psychiatry avaldatud artikkel tõi välja, et need, kellel oli kompulsiivse käitumise ajalugu, sattusid kõige tõenäolisemalt korduvkäitumiste küüsi, kui nad puutusid kokku igavust ja frustratsiooni põhjustavate stiimulitega.

Lõõgastunud olekus nad kompulsiivselt käituma ei hakanud. Uuringu autor Sarah Roberts ütles: "Tulemused toetavad osaliselt hüpoteese, mille järgi katsealused langesid korduvkäitumise küüsi siis, kui nad tundsid igavust ja frustratsiooni ning rahulolematust."

Tulemused korreleeruvad perfektsionistide reageeringutega, kes O'Connori sõnul on altid rahulolematusele ja kannatamatusele ning tunnevad frustratsiooni, kui nad oma eesmärke ei saavuta. Veel enam, nad tunnevad suuremat sorti igavust. Korduvtegevused paistavad selles osas perfektsionistidele mingisugust rahulolu pakkuvat.

Järgmine kord, kui inimesed sind "närviliste harjumuste" pärast noomivad, siis ütle, et nad ajavad sulle lihtsalt igavuse peale ja seetõttu ei jää sul muud üle. Mõistagi oleks siin soovitatav stressimaandamisele asendustegevusi otsida.