Veelgi täpsemalt, tegu on selliste inimestega, keda iseloomustab isikuomaduste kombinatsioon, mida kutsutakse tumedaks kolmikuks – eneseimetlus, valelikkus ja psühhopaatia on need, millega nad minevikuks saanud armuleeke esitlevad, selgitab hiljutine ajakirjas Personality and Individual Differences avaldatud uuring.

Kuigi üldistamine on ohtlik asi, on nende inimeste kahepalgelisus siiski tõestatud: 861 uuringus osalenud inimesest olid just tumeda kolmiku omanikud nõus oma eksiga suhtlema praktilistel ja seksuaalsetel põhjustel.

Daily Maili andmetel on need samad inimesed, kes valivad sõpru (sageli lühiajaliseks suhteks) selle järgi, mida sõbrad neile pakkuda saavad.

Seks ja egolaks pole aga tumeda kolmiku omanikele ainsateks motivaatoriteks. Kontrolli omamine on nendesarnaste egomaniakkide jaoks samuti pagana oluline.

„Eneseimetlejad vihkavad läbikukkumisi ja kaotusi, seega püüavad nad olukorda muutumatuna säilitada ega seda mitte lõpetada. Nende eneseimetlus võib haavatud saada, kui nad maha jäetakse. Nad ei suuda lahti lasta ega saadud haavadest paraneda,“ selgitab nartsitsissmi-ekspert Tony Ferretti.

Seega, ole ettevaatlik, kui su eks haliseb, et tunneb sinust puudust lihtsalt sentimentaalsel tasandil. Selle taga võib olla hoopis ärakasutamissoov.