Vaadatud? Vaatame siis, kui kõrge IQ-ga sa oled.

Rochersteri Ülikooli teadlaste poolt tehtud uuringus näidati inimestele seda sama videot, mida sa hetk tagasi vaatasid. Pärast näitamist tehti neile standartne IQ-test (mida saad psühhiaatri või psühholoogi juures teha).

Uuringu tulemus näitas, et inimesed, kes nägid triipude liikumist paremini väikestes ringides, said IQ-testides suuremad skoorid ja on seega kõrgema IQ tasemega.

Laias laastus võib seega eeldada, et kui nägid väikestes ringides triipude liikumist paremini, kui suurtes, on sul kõrge(m) IQ-tase, kirjutab Gizmodo.

Miks? See nõuab pikemat selgitustööd. Teooria kohaselt näevad kõrgema IQ-tasemega inimesed suuri asju kui taustamüra ja neil on seega lihtsam näha väikseid detaile (või, video puhul, väiksemaid ringe). Väiksema IQ-ga inimesed aga näevad paremini suuremat pilti ja ei suuda detailidele nii palju tähelepanu pöörata.

Muidugi ei tähenda kõrge IQ, et sa kohe "tark" oled. IQ on spetsiifiline mõõtmisriist, millega saab mõõta üldist intelligentsi ja vaadata, kuidas su aju töötab.