1. Kaasaegsed normid teevad nõidade kogukonna liiga suureks

Uute põlvkondadega on ka nõidade kogukonnale kaasnenud nii mõnigi mugavus, mistõttu ka neil üha enam ja enam lapsi sünnib. Nüüd on asi jõudnud aga nii kaugele, et viimastel aastatel on Blocksbergi mägi pidustusteks liiga väikseks jäänud. Just seetõttu pole nõiad, kes niigi rahvarohkeid kohti väldivad, kuigi pettunud, et tänavu kodus tähistama peab. Kõigi luuad, ninad ja küürud võtavad Blocksbergil niigi liiga palju ruumi ja sinna vahele trügima ei kipu üksi normaalne Ella.

2. Üksteisest ei ole kuigi lihtne aru saada

Iga vähegi endast lugupidav nõiateadlane teab, et õige Ella ei ütle kunagi otse, mida mõtleb. Kavalad märksõnad ja mitmetähenduslikud kommentaarid on nende tõeline leivanumber. Ometi on just see, mis Nõiaakadeemia lõpetajatel omavahelise suhtluse pea võimatuks teeb. Üksteisele vaid märksõnade podisemine võib plaanitud sõnumi hoopis võssa suunata.

Eelmine aasta põhjustas suure tüli dialoog, kus nõiad teineteisest täiesti valesti aru said. "Õnn saabub, kui päike jõuab nelja tee risti täpselt eesli kisa saatel," pomises Emmeliine Abraksasele lõbusalt tervituseks. "Metsa hüüd viis hundil silmad," ei suutnud Abraksas sellist ebaviisakust uskuda.

3. Luud pole praegu eriti turvaline liiklusvahend

Kui autod moodustavad inimese ümber justkui kaitsekihi, siis luuaga lendab nõid kõigist bakteripilvedest läbi. Muidugi peab siis oma vahendit ka desinfitseerima, kuid selliste okstega võtab see terve järgmise aasta aega. Just seetõttu on iseenesestmõistetav, et nõiad parema meelega kodus püsivad.

Õnneks jõudsid leidlikud Nõiaakadeemia õpilased välja tulla uue ainega, mis Blocksbergi mäe iga nõia patta kohale toob. Nii võivad kõik toimuvat just oma katlast jälgida.

4. Ainult kübar maski otsas ja muud ei midagi

Oled ehk näinud, kuidas nõiad oma kübarat kannavad? Vaevu on Ellade suud näha, silmadest ja ninast rääkimata. Kujuta nüüd aga ette, kui Ella peaks suu maskiga katma... kust ta siis üldse enam välja näeb? Kuidas nad siis üksteist üldse ära tunnevad? Kui seni on nõiad kokku leppinud, kellel on punane, kellel lilla ja kellel sinine huulepulk, siis mask ajab kõik täielikku segadusse. Lisaks ei püsi mask kübaraga väga hästi kõrvade taga.

5. Kindad on välistatud

Mida kogenenum ja andekam nõid, seda pikemad ja kõveramad on tema küüned. Ei tule kõne allagi, et kummikinnaste tõttu küüned ära peaks lõikama. Millega siis pada segada või surelikke hirmutada?

Lisaks ei talu kummikindad kõrget kuumust, mis sarnaneb väga nõidumisega kaasnevatele lainetele. Oma käte turvalisuse nimel ei soovi nõiad kindaid kanda, sest võib-olla läheb olulisel hetkel meelest need lihtsalt ära võtta.