1. Rinnapiim

Kuigi maailma kõige vanem toit Reikople just vastu ei hakanud ja jõledust ei tekitanud, siis ega ta seda kiita ka ei osanud. "Erakordselt maitsetu vedelik. Täiesti vesine jura." Kõige üllatavam tunduski saatejuhile, et rinnapiim nii vesiseks osutus. See oli nii ootamatu, et ta hakkas isegi ema tervise pärast muret tundma. "Miks ta nii vesine on? Kelle rinnapiim see on?"

2. Vietnami hiiglaslik lutikas

Saatejuht Marko Reikop tõi Vietnamist Grete Lõbule söömiseks hiiglasliku lutika, mille "jälk" lõhn mehes juba tülgastust tekitas. Kuigi alguses tegi Reikop positiivselt üllatunud näo ja tundus nagu midagi ei olekski viga, siis varsti ajas paha reaktsioon ka liitunud "Aktuaalse kaamera" saatejuhi naerma. Maitse oli nii kohutav, et saatejuht ei suutnud isegi korralikult rääkida. "Phuh... Ossa kurat. Häh-häh. Pöäh. See ei ole hea, see ei ole tõesti hea. Oi kui õudne."

3. Suhkruga maitsestatud lambarasv

Saatejuht on proovinud ära ka kunagise hõrgutise, mida nautisid raudse eesriide taga olnud vennasrahvad. Selline jubedus ületas isegi teisi jubedusi, mida Reikop proovinud on. "Oh sa ramp, kui õudne. See on peaaegu kõige halvem asi, mis ma üldse elus söönud olen. Kuidas see nii halb on? See on lambarasva maitsega ja siin on veel suhkur ka. See on tõesti jälk. Ma sõin siin paar päeva tagasi lutikat, ma arvan, et see lutikas on parem kui see."

4. Vaigunäts

Siberi hõrgutistest kõige rõvedam oli Reikopile vaigunäts, mis jäi maitselt puukoorejahule ja pojengitolmukatele kõvasti alla. "See vaigunäts muide ei ole väga hea kraam. See on nagu klaasitüki panete suhu, aga maitseb täpselt nagu vaik. Kui te istute saunalaval ja see ajab seda männivaiku välja, siis te võite selle suhu panna ja see on täpselt sama maitsega."

5. Tatramesi

Tatramesi ei suutnud Reikopi kiidusõnu kuidagi välja teenida. Vähe sellest, et kirjelduses oli juba "laudamaitse", mida saatejuht sõnnikuga võrdles, oli ka lõhn ebameeldiv. "See lõhnab nagu märg koer." Kui väike lusikatäis saatejuhi suhu jõudis, läks nägu iga sekundiga aina hapumaks. "Sellel on kaki maitse ikkagi juures, ma pean ütlema. Ei ole küll nüüd kakit niimoodi otseselt söönud, aga ma kujutan ette, mis maitse... Sellel on kaki maitse jah." Rikkalikku tatramett kirjeldas Reikop kolme maitsega, millest ükski ei ole väga aplalt söömiseks: "See maitseb umbes niimoodi nagu te oleks mett, suusatõrva ja põdra junne kokku seganud, vot umbes selline maitse on sellel koos."

6. Hapendatud ploom

Ameerikas kogus kuulsust erinevate toiduainete hapendamine, kuhu kuulusid ka ploomid. Kuigi alguses läks saatejuht julgelt peale ja kiitis isegi välimust, siis nii kui toit suud puutus oli emotsioon hoopis teine. "Ossa ra... Fuhh. See on ikka halb kraam jah. Minu arust see on päris jälk jah. Ossa ramp kui halb see on jah."