1. Risumies

Kord otsustas üks Soome härrasmees enda oksarisu metsa viia. Ja seda päise päeva ajal. Koletule teole sattus peale üks kohalik elanik, kes risumehele noomituse tegi, sellele järgnenud sõnavalang , eriti fraas "haista vi**u" on muutunud juba legendaarseks. Tummisema huumorimeelega inimestel on see kindlasti palju lõbu pakkuv video.

2. Põdrad teel põhjustavad liiklusraevu

Kuradi põhjapõdrad...

3. Kuidas avada ust?

Eestlastel on pidevalt probleeme kommete ja etiketi järgimisega, elulistest küsimustes nagu kes peaks kassale panema kassapulga on ka meie meedias lained löönud. Kuid Soome on meist ees igas mõttes, juba 1979. aasta avaldati see lühike ja lööv õppevideo, mis õpetab korrektselt ust avama. Seda videot soovitame vaadata kõikidel, kes oma igapäevases elus ustega kokku puutuvad.

4. Diskokool

Seitsmekümnendal vallutas kogu maailma diskohullus ning soomlasedki ei jäänud rongist maha. Vaata oma silmaga, kuidas meie kallid põhjanaabrid sellisele fenomenile nagu diskotants lähenesid.

5. PERKELE

Kui on üks sõna, mida iga eestlane soome keeles teab, siis on see loomulikult "perkele". Kuid selle video abil saate ennast kurssi viia sellega, kui paljudes erinevates olukordades seda sõna kasutada saab.

6. 1000 marka

Onu Bella laulust teame, mida võib saada kümne marga eest. Aga tuhande?

7. Kahden kilon siika

Kahtlemata üks kõige legendaarsemaid videoid nimistus. Elupõlised kalamehed soomlased on parajasti jääaugu juures, kui äkki satub õnge otsa üsna pirakas siiakala. Edasine videos ei sobi vaatamiseks lastele ja annab aimu sellest, kuidas soomlased sii(r)ast rõõmu väljendavad.

8. Soome Hillar Kohv?

Selle härra puises inglise keeles tehtud olmevideot on vaadatud poolteist miljonit korda. Rohkem ei ole midagi öelda.

PS! Videote valimisel pidasime silmas seda, et nad oleks ka soome keelt mitte kõnelevatele inimestele arusaadavad. Kui midagi jäi nimistust teie arvates puudu, siis jagage linke julgelt kommentaariumis!