Ta rääkis "Ringvaate" saates, et on drooniga lendamist õppinud viimased paar kuud ning naabritel pole selle vastu midagi. Vastupidi, naabrimees, kes oma talus palju ei viibi palus proual oma talul silm peal hoida. Drooniga on see nüüd lihtne. Ta lennutab drooni naabrimehe talu kohale, vaatab, kas kõik on korras ja tuleb siis tagasi.

Piret Pihelil on majapidamises 35 lehma, kes samuti drooni kaadrisse on sattunud. Drooni kasutas proua ka selleks, et aidata Tapa linnaorkestris mängival pojal koduvideo filmida.

Drooni kasutamine oli Piheli jaoks alguses hirmutav. Hirmu tekitab just oht, et droon võib nii kaugele lennata, et signaal kaob ära ja lennumasin läheb kaotsi. Ja nii ka alguses ühel korral juhtus.

"Ma hakkasin minema. Ühel hetkel ütleb, et signaali pole. Aga seal on üks nupp "tule koju". Vajutasin seda ja droon tuligi. Mõtlesin siis, mida ma valesti tegin. Mõnesaja meetri pealt kao tema ära. Siis tuli välja, et ma jätsin antennid välja võtmata. Muidugi signaali pole, kuid antennid on välja võtmata," meenutas proua.

Saate ajal lennutati droon ka naabrimehe Augusti õuele. Naabrimees tunnistas, et tema küll kuidagi teistmoodi ei käitu, kui droon tema õue kohal lendab.

"Kartul läheb maha ja porgand tuleb ütles. Ei ole häda midagi," ütles naabrimees.

Piret Pihel sõnas, et talle meeldib drooni lennutada, kuna talle meeldib asju kõrgemalt vaadata ja filmimine on talle juba lapsepõlvest meeldinud. 10-aastasena õpetas tema isa teda videokaamerat kasutama ja filmimise lembus on siiamaani küljes.

Tehnika kasutamiseks on vaja keskendumist ja proua Pihel sõnas, et vanemas eas ongi hea selle kasutamist õppida, kuna see arendab mälu ja mõtlemist.

Proua meenutas, et kui ta drooniga lendamist õppima hakkas, siis teda õpetanud noormees lausa imestas, kui palju naine juba filmimise ja töötluse kohta teab.

"Me saime siis ühele lainele," ütles Pihel.

Proua sõnas, et drooniga lendamine on tema jaoks mõnus hobi. Samal ajal, kui teised tundide viisi kaarte või malet mängivad, lennutab tema drooni, filmib ümberkaudseid piirkondi ja töötleb videod kokku.

Piret Piheli kodukoha lähedal toimusid ka filmi "Seltsimees laps" võtted, mida proua ka vaatamas käis. Suure filmi valmimise protsess talle meeldis ning tundis, et see just ongi osa tema vereringest.

Proua Pihel sõnas, et soovitab tehnika kasutamist ka oma eakaaslastel, kuid drooni kasutamise puhul on oluline, et käsi ei värise.