Uuringu kohaselt on üle 50-aastastel inimestel kõige põnevam seksuaalelu, kusjuures lausa 62% lisas, et nad tunnevad end voodis palju enesekindlamana. Üle 50-aastasele mõeldud tutvumisrakenduse Lumeni andmetel on vanematel inimestel ka seksimiseks rohkem võimalusi ja aega.

Vanemad inimesed tunnevad rohkem huvi ka fetišite ja muude eksperimentaalsete seksuaalmängude vastu, lisaks andis 10% uuringus osalejatest ka teada, et nende libiido on vanusega ainult tõusnud.

Üle 50-aastased lähevad ka suurema tõenäosusega kohe esimesel kohtingul "lõpuni välja", üle kolmandiku vastajatest aga teatas, et seksivad tihti esimese kolme kohtingu jooksul. Tõelise üllatusena tuli uuringu tegijatele seegi, et üle 50-aastaste jaoks võtab keskmiselt vahekord aega 25 minutit ning selle jooksul kasutatakse keskmiselt kolme erinevat positsiooni.

Rohkem kui pooled vastajatest leidsid, et ei jäta oma seksuaaleluga hüvasti enne, kui nad pole enam füüsiliselt võimelised seda jätkama. Samas paistsid uuringus silma ka mõned negatiivsed trendid - näiteks ei kasutanud üle poolte inimeste vahekorra ajal kaitsevahendeid ning tervelt 80% tunnistas, et pole kunagi teinud suguhaiguste testi.

Uuringu tulemusena alustas Lumen kampaaniat, milles soovib pöörata oma klientide tähelepanu seksuaalturvalisusele. "Loomulikult on üle 50-aastastel seiklusrikkam voodielu, nad tunnevad end oma kehas mugavalt ning teavad, mis nad tahavad," sõnas Lumeni esindaja. "See on midagi, mille üle tasub rõõmu tunda."