Kevin Holness Floridast lootis odavalt 158 000 (140 639 naela) eurot maksva eramaja omanikuks saada ning maksis selle eest internetioksjonil umbes 80 800 eurot (72 000 naela), vahendab Mirror.

Selle asemel ostis ta kogemata ribakese muru, mis jääb pildil oleva postkasti alla ja taha ning ulatub läbi maja. Selle laius on 30 cm ja pikkus 30 meetrit. Maatüki tegelik väärtus on umbes 56 eurot. Mis veel hullem: maatükk läheb läbi hoonete.

Kuigi tegu on ilmselt klassikalise pettusega, ei saa Holness kohalike seaduste järgi midagi teha.

“See on narritamine. Polnud aru saada, et see maatükk on lihtsalt mingi joon, mis läbib ehitist, kuigi seda oleks saanud ära märkida,” ütles Holness Sun Sentinenile. “Kui ma tahaksin kätte maksta, siis saaksin ma lõigata augu läbi garaažiseina ja maja, aga mis kasu see mulle tooks?” lisas ta.

Holnessi sõnul pani omanik oksjonile pildid villast ja tundus, et pakkumine käib just selle peale. Samas näitasid oksjonikorraldaja veebileht ja kohalik maksuameti lehekülg, et majal polnud rahalist väärtust ning määrasid müüdava maatüki piirid.

Nüüd hoiatavad ametnikud oktsjonitel osalejaid petlike piltide eest. Ostjatel soovitatakse ise kontrollida, kas nad ikka maksavad selle eest, mis neile pildilt paistab.

Holnessil võib raha tagasi saamine raskeks minna. “Ta võib leida müügiprotseduuris vigu ja nendega kohtusse minna,” kommenteeris kinnisvaraadvokaat Gary Singer Mirrorile. “Kuid üldiselt ostis ta just selle, mida müüdigi.”