Ja siis on perioode, kus kõik tuttavad – välja arvatud miskipärast ema ja teised pereliikmed – aina küsivad, et kas sul on juba keegi tekkinud ja miks mitte, vahendab suhted.ee

Kui sa oled jõudnud punkti, kus jätkuvalt vallaline olemine ka endale juba imelik tundub, või vähemalt täiesti ebavajalik, siis on põhjust enda kallal inventuuri teha. Sa oled tellimuse esitanud, aga universum miskipärast ei kiirusta selle täitmisega.

Seekord vaatleme põhjuseid mitte tähemärgi kaupa, vaid selle põhjal, mitmenda lapsena sa oma perre sündinud oled. Ja et mitte lihtsalt näpuga näidata, siis pakume välja ka strateegiad, mis sobiva kaaslase leidmise kergemaks muudavad.

Vanim laps

Vanim laps kaldub olema ambitsioonikas, võistlushimuline ja teistelt inimestelt väga palju ootama. Sa tahad, et kõike tehtaks nii nagu just sulle meeldib, lisaks ajal, mil just sulle sobib. Sa igatsed sisimas, et teised tantsiks alati sinu pilli järgi.

Lühidalt, su kompromissitu loomus loob sulle ebarealistlikke ja ebaõiglasi ootusi, mis mõjuvad teistele hirmutavalt ja eemaletõukavalt.

Sa leiad sobiva kaaslase, kui oskad oma ootused tasakaalu viia sellega, mida partner vajab, et enam või vähem rahul olla. Kompromissile minek on alguses kindlasti raske, aga muuda see mõlemale kergemaks süvitsi minevate vestluste teel kummagi vajaduste kohta.

Ei noorim ega vanim laps

Olles ei vanim laps ega pesamuna, oled harjunud jagama, paindlik olema ja pigem mitte tüli kiskuma. See on ühest küljest positiivne, sest sa ei lähe väga kergesti närvi, aga võib osutuda ka su Achilleuse kannaks. Nimelt eelistad kõike endasse koguda ja mitte rääkida, mis vaevab, kuni mõõt täis saab ja sa ootamatult plahvatad või murdud.

Selline passiivsus ja enda tagasi hoidmine võivad viia ka ükskõiksuseni kõige suhtes, mistõttu sa ei hakka elus ka meeldivate asjade nimel pingutama ega avalda inimestele oma sümpaatiat.

Sa leiad sobiva kaaslase, kui sinus tekib julgus enda eest seista – mitte enda tahte pealesurumises, vaid valmiduses öelda, mida sa tunned ja tahad. Suhtes pead õppima end selgemalt väljenduma, mitte oma soove ja vajadusi alla suruma, ja ka partnerile selgelt teada andma, et hoolid temast.

Noorim laps

Sa oled intensiivne, surud end peale ja paljud märgivad, et sinuga on raske. Sa oled ikka vallaline, sest – lühidalt – sa ei võta end kokku. Tahad kõike proovida, kõike teha ja kõikjal olla, ja alati kohekohekohe! Aga teise inimese jaoks siin ja praegu kohal olla on sulle tavaliselt pingutav.

Selline impulsiivsus ja lendlev loomus ei aita sul kergesti sobivaid partnereid leida, sest kui kohe hetkega kõike ei saa, liigud tihtipeale juba järgmise huviobjekti juurde, kuigi teine inimene alles hakkab avanema ja sinu suhtes üles soojenema.

Sa leiad sobiva kaaslase, kui õpid kannatlikum olema ja ennast pausima, et kaaslast järele oodata. Natuke aeglasem tempo pole surmaotsus, kõik ei liigu sinuga samal kiirusel.

Sa oled üks kaksikutest

Sa oled harjunud, et sinu kõrval on juba maast-madalast keegi, kes sinust alati aru saab ja sinuga samal lainel püsib. Seetõttu on sul tekkinud ka eeldus, et teised oskavad sinu sees toimuvat ise lugeda, mis on muidugi vale.

Keegi ei saa sinuga vaimselt nii lähedane olla nagu su kaksik ja kui sa seda ootad, siis peletad võimalikke partnereid eemale, sest mõjud kättesaamatult ja ligipääsmatult.

Sa leiad sobiva kaaslase, kui õpid end avama, oma soove ja vajadusi väljendama, mitte eeldama, et kui teine inimene neid automaatselt ei täida, siis ta ei tahagi seda teha. Teised ei tea, mida mõtled ja mida neilt ootad.

Ainuke laps

Oled jonnakas ja keeruline ega oska eriti enda omast erinevaid vaatenurki näha ega oma vigu tunnistada. Sa pigem süüdistad teisi kui otsid vigu endas. Teistel on sinuga raske lähedane olla, sest hoiad eemale ja ei lase kergesti ligi.

Sa leiad sobiva kaaslase, kui õpid teiste vajadusi austama, neid vahel enda omadest tähtsamaks seadma ja ennast objektiivsemalt vaatlema. Kui lahendad probleeme ainult sinu poole suunatud kriitikat eirates või teisi süüdistades, siis pole head nahka loota.

Loe rohkem põnevaid lugusid Suhted.ee-st