Hiljem avalikustas näitleja isa mehe päeviku, mida ta kasutas Jokkeri rolliks valmistudes. Ledger pani kirja enda harjutamised – ta katsetas erinevaid naerusid ja grimasse. Šokeerivalt on päevaraamatu viimane sissekanne filmimisprotsessi lõppemisest justkui mehe hüvastijätt. Üle kogu teksti on hõbedase pastakaga kirjutatud “hüvasti”.

Briljantne näitleja leiti 2008. aasta 22. jaanuaril enda Manhattani korterist surnuna. Ledgeri alasti laiba avastasid tema majapidajanna Teresa Solomon ja massöör Diana Wolozin. Politsei andmete järgi teatas massöör juhtunust esmalt mehe sõbrale Mary-Kate Olsenile ning palus naiselt abi. Kuna näitlejanna oli aga USA läänerannikul, kutsus ta sündmuspaika turvamehe. Seejärel helistas Wolozin ka numbrile 911 ning teatas, et härra Ledger ei hinga. Naine küll tegi häirekeskuse juhiste järgi südamemassaaži, ent see ei andnud tulemusi. Ka peagi saabunud kiirabil ei õnnestunud meest elule turgutada ning kell 15.36 tunnistati mees ametlikult surnuks.

Kaks nädalat hiljem avaldati lahkamistulemused – mehe organismist leiti kuue erineva retseptiravimi jälgi, Ledgeri surm oli õnnetus, mille põhjustas ravimite väärkasutamine.

Mary Kate Olsen

Pool aastat hiljem hakati spekuleerima, et just Mary-Kate Olseni käest oli Ledger saanud ravimid, mis ta tapsid. Nimelt oli naine keeldunud politseile mehe surma kohta tunnistust andma. Olseni advokaat teatas seepeale meediale, et naine ei andnud mehele koosmõjul tapvaid medikamente ega olnud ka nende päritolust teadlik. “Hoolimata tabloidide spekulatsioonidest, ei olnud Mary-Kate Olsenilt mitte mingit pistmist droogidega, mis leiti Heath Ledgeri organismist ja kodust, ning ta ka ei tea, kust mees need saanud oli.” Endiselt ei ole suudetud välja selgitada, kust sai mees Oksükodooni ja hüdrokodooni, opioididest valmistatud ravimeid, mille koosmõju põhjustaski näitleja surma.