Vanalinnas "Ararati" kõrval asuvas Tiina Jantsonile kuuluvasse poodi "Sixtina Boutique" sisenes laupäeval kell 17.30 umbes 20aastane agressiivne vene noormees.

Müügisaalis oli vaid kaupluse direktriss. Sissetungija paiskas väikesekasvulise direktrissi letile, surus talle ribidesse mingi metallist eseme ja nõudis raha.

Poe omanik Tiina Jantson oli koos oma elukaaslase Ekke-Pärt nõmmega samal ajal kõrval asuvas kontoriruumis. Ekke-Pärdil oli relvaloaga püstol "Beretta".

Kuulnud direktrissi appikarjeid, sööstsid Tiina ja Ekke-Pärt müügisaali. Nähes, et tundmatu mees on kaupluse juhatajanna letile surunud, haaras Ekke-Pärt püstoli ja tulistas hoiatuslasu lakke.
Sissetungija lasi direktrissi lahti ja suundus kiiresti ukse poole. Ukse all pööras mees äkki ümber, nagu tahaks relva haarata. Sel hetkel tulistas Ekke-Pärt oma "Berettast" mehele täpselt silma. Sissetungija hüppas tänavale, kus ta mõne hetke pärast suri.

Tund enne röövimiskatset oli poes müüdud 50 000 krooni maksnud kasukas, nii et kassa oli sularaha täis.

Tiina ja Ekke-Pärdi ühine tuttav ütles lehele, et paar oli kogu nädalavahetuse juhtunust šokis.

Hiljem selgus, et tapetu kuulus nn Ohvitseride Maja grupeeringusse. Mõni tund enne kauplusesse tungimist oli ta koos kahe samasuguse tüübiga võtnud ära nahkjope kaupluse direktrissi pojalt, öeldes, et läheb varsti poodi raha järele.

Täpse käega Ekke-Pärt suri 1996. aastal suvel Saaremaa suvekodus. Põhjuseks toodi südamepuudulikkus. Ajakirjanduse väitel oli Ekke narkosõltuvuses ja oma surmapäeval doseerinud ta üle.
Tiina eitas seda kategooriliselt, väites sealjuures: "Narkootikumid olid üks põhjus, miks ma tahtsin, et me läviksime teise seltskonnaga. Käisime igal pool koos ja seepärast oligi mul hea võimalus tal silm peal hoida."