Esiteks soovis Sõõrumaa klaarida ära ühe eksiarvamuse: pime ruum, kus ta Taimaal viibis, "oli mõeldud valgele inimesele". "Ärge mõelge, et olin kuskil koopas koos koopaelajate ja madudega. Elasin tegelikult maapealses hotellis, mis oli spetsiaalselt selleks kohaldatud," selgitas ta.

Kõigil oli oma tuba, suurem osa tegevustest aga toimus hotelli keskel asuvas suures ruumis ("harjutamised ja mediteerimised") ning kõikides ruumides olid aknad nii kinni pandud, et mingit valgust läbi ei tuleks. "Täiesti kottpime," kinnitas ärimees üle. "Käid rahulikult, käed ees - üks üleval, teine allpool -  ja siis tunnetad lõtvade sõrmedega, kus keegi on," kirjeldas ta sealset orienteerumist. "Kolmandaks nädalaks hakkad juba inimeste aurasid nägema," märkis ta ja rääkis hiljem, et pimedas olles pimedus kaob ning asendub lillakas-beeži ümbrusega ning kohati tundub, et ümberringi on kõik hoopiski täiesti valge.

Sõõrumaa tunnistas, et esimesel päeval tabas teda vaatamata otsusekindlusele pimedas istudes ikkagi kerge hirm ja surutusetunne, eriti mõeldes eelolevale kolmele nädalale.

"Tabasin ennast siis aga mõtte pealt, et mõni aasta tagasi olid kuskil kaevurid 700 meetri sügavusel maa all lõksus. Täielik teadmatus, kas saavad välja või mitte - mida nemad veel pidid mõtlema," sõnas Sõõrumaa, milliste mõtete abil ta oma hirmu seljatas. "Pime ruum pole ju midagi erilist, sest üha rohkem kuulen, et enamustes maailma suuremates linnades, ka Tallinnas tehakse pimeõühtusööke. See maitse, mille saad, on hoopis teine! Hoopis teised meeled tunnetavad."

Kuidas inimese aju pimedas olekuga kohaneb, kirjeldab Sõõrumaa nii: pimeadas nägemise blokeerimisel hakkavad tööle teised aistingud ja väheneb ajukoore kontroll ja sealt paljud protsessid edasi. "Esimesel nädalal oli kõik selge. Kui tuli põles, panid paika, kus on laud, kus seinajooned. Teisel-kolmandal nädalal katsud, hakkad minema ja põmm! peaga vastu seina. Katsud uuesti, jälle põmm! Tuleb välja, et läksid teises suunas. See on selle tulem, et aju kaotab kontrolli."

Kohal olevat olnud ka üks jaapanlaste uuringugrupp, mis võttis vereproove ja uuris, mis juhtub iga nädalaga. "See protsess on tegelikult niimoodi, et kui saavutada õige energiatase, siis toimub sinu rakkude uuenemine. Inimesed väidavad, et on võimelised oma DNAd muutma ja siia ellu uuesti sündima," rääkis Sõõrumaa, tuues näiteks oma 72-aastase juhendaja, kellel 2-3aastased lapsed. "Ta ei näe välja vanem kui mina! Avatud, puhas ja jõuline. Tundub, et räägib õiget juttu," usub ärimees. 

Ka söömisharjumused muutusid mehel kolme nädalaga ning kuigi toitu anti neile 3 korda päevas, siis olid kogused väikesed. Tulemusena võttis Sõõrumaa 12 kg kaalust alla ning seda enda kinnitusel kordagi nälga tundmata. "Taoistide põhimõte on, et sööki peab jooma ja jooki peab sööma. See tähendab, et sa mälud nii palju, et toit on süljega koos nagu vesi. Ei mingit õgimist," tutvustas ta taoistide söömisfilmosoofiat ja kinnitas, et korraga sõid nad umbes peotäie spetsiaalset sööki ning imekombel kulu selle manustamiseks oma pool tundi.

Sõõrumaa jutustas, et taoistid usuvad, et inimesel on kolm energiatasandit: füüsiline, psüühiline ja spirituaalne. "Mina tegelesin kõikide nende tasanditega ja tegin restardi enda jaoks kõikide tasanditel," on ta veendunud. "Taoistide filosoofia on selline, et kunagi ei tea, mis homne toob ja iga sammu peab tegema nagu see oleks viimane."

Ennast meediasõltlaseks pidanud Sõõrumaa sõnas, et kui pärast 21 päeva pimeduses uuesti iPadi lahti tegi ja esimest pealkirja nägi, virutas seadme kohe kinni: "Milleks mul seda vaja on?" 

Täielikult ta aga siiski oma elu muutma ei hakka. "Täna minu teadlik mõtlemine ütleb, et ma ei kavatsegi fanaatikuks hakata. Olen ikkagi lääne inimene - võtan parima, millest ma aru saan idamaadest juurde ja sobitan oma lääne ellu," sõnas ta.

Siia hulka kuulub ka isiklik pimeruum, mille mees rajab Rotermanni kvartalisse. "Tulin selle mõtte peale sealsamas pimeruumis. See elevaatorihoone, mis on Hobujaama tänava ääres. Olin ammu mõelnud, kuidas seda keskosa ära kasutada. Teades, et ka meil Eestis on olemas inimesi ja gruppe, kes pimedas mediteerivad ja teevad oma joogaharjutusi vaikuses - mul on selleks ideaalsed tingimused olemas," rõõmustab ta.