Endine iluduskuninganna, Miss Venezuela 2000 on surnud. Imeilus naine pidi kurjale rinnavähile alla vanduma olles kõigest 28 aastat vana.

Teksases asuvas haiglas surnud Eva Ekvalli jäävad igatsema abikaasa ja kaheaastane tütar.

Ameeriklasest isa ja jamaikalannast ema tütar krooniti Venezuela kaunimaks naiseks kõigest 17aastaselt. Miss Universumi võistlustel jäi ta teiseks printsessiks.

Rinnavähk diagnoositi Eval eelmise aasta veebruarikuus. Tõsi, ta oli kühmu oma rinnas tundud juba varem, kuid ta oletas, et see on sünnitusest ning imetamisest tingitud nähtus.
"Olin nii vihane, sest ma oleksin pidanud ju teadma! Mu tädi on kahel korral rinnavähki põdenud, mu vanaema suri sellesse haigusesse. Ja ma andsin lihtsalt ajal minna!"

Ekvall on oma tunded ja emotsioonid karmi haigusega võistlemisel kirja pannud. Ka rääkis ta aasta tagasi väljaandele Guardian, et tal on end peeglist kohutavalt raske vaadata. "Mu nägu on paistes, kõik juuksed ja ihukarvad on kadunud. Näen välja nagu loom, kes end ära ei tunne. See on väga valus ja raskemaks teeb selle tõsiasi, et teenisin enda välimusega leiba."

18. septembril võis Ekvalli abikaasa Twitteri kontol näha südantlõhestavat pilti, mille kõrval tekst: "Igavesti koos... armastan sind, naine."