Mõtle, enne kui lahku lähed

Merle ütleb, et pika eluga on saanud talle selgeks - mida lihtsamad pulmad, seda pikem kooselu. "Meil oli lihtsalt tavaline pidu. Ei lõhkunud me puid, ei mähkinud imikut," meenutab Lilje.

Tema ja Riho pulma tulid sõbrad kokku, koos joodi ja söödi ning kõik oli lihtne ning loomulik. Sama lihtsalt on Merle sõnul ka aastad möödunud.

"Vahel arutame, et uskumatu, see sündmus juhtus juba 10 aastat tagasi, teine asi oli 20 aasta eest."

Merle usub, et paljud naised on täna üksi seepärast, et lahku minna tühiste probleemide pärast. "Olen pannud tähele, et naised lasevad oma meestel väikeste asjade pärast minna. Enne tuleks ikka põhjalikult mõelda - kas see on tõesti probleem, mis välistab igasuguse kooselu?"

Kõike tuleb kirega teha

Lilje paneb südamele, et nii naine kui mees peaksid abielus püüdma kõike kirega teha. "Mina tahan palju oma meest kallistada. Kallistamisest saab tohutult energiat," soovitab Lilje.

Merle usub, et iga naine teab vaistlikult, kuidas ta oma abielus peab käituma.

"Ma ei ole kindel, kas näiteks sõbrannad on need õiged, kellelt nõu küsida. Või kelle soovituste järgi talitada. Naises eneses on vastused olemas."

Väikesed asjad

"Ma tulin just poest ja tõin oma mehele viinamarju. Ta rääkis eile, et tahaks viinamarju," jutustab Lilje. Ta teab, et heas abielu algab väikestest asjadest.

Merle Lilje ütleb, et igal hommikul tuleb mehe kõrval rõõmsalt ärgata. "Pisiasjade pärast pole mõtet tülitseda. Meil on tülid musta kohvitassi pärast ammu lõppenud."

"Seks ühendab ja seob igas vanuses. Aga samas pole see nii määrav, et selle peale kõik üles ehitada. Kui on armastus, läheb seks iga aastaga paremaks," teab Merle.

Ta lisab, et kirg muutub abielu jooksul, kuid kui armastus jääb, ei kao ka kirg.