65-aastasel Mark David Chapmanil esitas kohtule taotluse, et ta tingimisi varem vabastataks, vahendab Mirror. Järjekorras on see juba 11. katse vabaks saada, mis taas tagasi lükati. Järgmisele intervjuule saab Chapman minna alles 2022. aastal.

Chapmanile määrati karistuseks eluaegne vangistus, millest ta peale 20 aasta möödumist tingimisi vabastust võib taotleda. Seni pole ükski ta palve veel positiivset vastust saanud.

Lennon oli 40-aastane, kui Chapman teda Dakota kortermaja ees neli korda selga tulistas. Mõrva hetkel oli muusik just koju minemas koos oma abikaasa Yoko Onoga.

Mõrvari sõnul oli ta varem olnud The Beatlesite fänn, kuid muusiku skandaalsed sõnavõtud (nt. "Beatles on suurem kui Jeesus") ajasid teda iga korraga aina rohkem endast välja. Just seetõttu otsustas ta Jumala kaitsmiseks staarilt elu võtta. Tänaseni on Chapman ülekuulamistel tunnistanud, et saab endiselt sõimukirju fännidelt, kes suurest iidolist ilma jäid.

Ono on järjepidevalt Chapmani vabastamise vastu ning selgitab, et kardab nii enda kui ka kahe poja, Juliani ja Seani turvalisuse pärast.