- NO99 lõi oma tegutsemisajal mitmeid sotsiaalkriitilisi teoseid ja pööras tähelepanu vastuolulistele teemadele — sõjalein, põlvkondade vahelised pinged ja olukord Eesti poliitikas. Näiteks 7. mail Saku Suurhallis etendunud “Ühtne Eesti suurkogu” ja muusikal “Savisaar”. Dramaturg Eero Epner on seletanud, miks NO99 trügis poliitikasse: "Sest me oleme riigiteater. Me oleme osa avalikust sektorist. Me saame raha ühiskonna käest. See paneb meile ka kohustuse selle ühiskonnaga suhestuda. Aga muidugi me ka tahame suhestuda."

No99. Muusikal Savisaar plakat

- Säras välismaistel fesitivadel individuaalsuse ja julgusega. Välisfestivalidel on esinetud lavastustega "Nafta!", "Totu kuul", "GEP", "Onu Tomi onnike" ja "Kuidas seletada pilte surnud jänesele". Muu hulgas on NO99 etendused jõudnud välispublikuni Austrias, Saksamaal, Venemaal, Soomes, Ungaris, Prantsusmaal ja Poolas.

Alles mullu detsembris pälviti Roomas toimunud galal üle Euroopa Teatri Preemia (Europe Theatre Prize) kategoorias "Uued teatrireaalsused" (Europe Prize New Theatrical Realities). Euroopa Teatri Preemia puhul on tegemist Euroopa Komisjoni poolt aastast 1987 väljaantava auhinnaga, mille on teiste seas pälvinud Robert Wilson, Pina Bausch, Harold Pinter jt teatrihiiglased. Auhinda on peetud ka teatrimaailma Oscariks.

ENE-LIIS SEMPER JA TIIT OJASOO

- Tõi laiema avalikkuse ette mitmeid andekaid noori näitlejad, kellest mõned küll olid varasemalt tegelenud ka teistes teatrites, ent suurema tuue tiibadesse tõi neile just NO99. Rea Lest-Liik, Rasmus Kaljujärv, Jörgen Liik, Simeon Sundja, Risto Kübar, Jaak Prints, Mirtel Pohla, Sergo Vares, Tambet Tuisk on vaid mõned nimed, keda selles nimistus mainida.

- Teater NO99 oli platvorm eri laadi kunstiteostele. Nad nihutasid tavalise teatri piire, ühendades erinevaid kunstivorme kõikides etendustes. N099 etendus võis tähendada antiik-kreeka tragöödia sügavusega muusikali, kuid olla ka globaliseerumise varjukülgi avav düstoopia.

- NO99 paistis silma omapärase lähenemisega turundusele. “Ühtne Eesti suurkogu” etenduse raames loodi valimisplakatilaadne turunduskampaania, külvati segadust ja arusaamatust, millega esilagu üldse tegu on. Saavutades nii suurema kõlapinna meedias. Lisaks korraldati sama etenduse raames Vabaduse Väljakul flash mob. Ehk on ka tänane uudis hoopis nutikas turundustrikk?

Ühtne Eesti flash-mob