Tõsi on see, et tuleks nii näo kui ka keha puhul vältida vee baasil tooteid.

Reegel on – mida rasusema tekstuuriga, seda toitvam. Kindlasti tuleks suuremat tähelepanu pöörata naha niisutamisele. Alatihti unustatakse ära käed, mis on üldjuhul kõige rohkem külma ja tuule käes. Vana hea vaseliin ja kookosrasv on tooted, mida tasuks määrida ööseks kätele ja jalgadele, samamoodi ka näole. Veel tuleb juua palju vett ja tarbida üldse palju vedelikke, mis tagab naha elastsuse ning talvine ilu on kindlustatud.

1. Talvel vajab näonahk kaitset külma ja tuule eest ning selleks on kõige paremad rasvasemad kreemid. Järsud temperatuurikõikumised välis- ja sisetemperatuuri vahel mõjuvad nahale kuivatavalt ning nahk kaotab elastsust, muutub karedaks, ketendavaks ja tundlikuks. Madal temperatuur põhjustab naha verevarustushäireid, soodustades kapillaaride laienemist.

2. Külmal ajal kasutatav kreem peaks olema kindlasti valmistatud õli baasil ja olema veevaba. Kreemitades ei tohiks unustada niisutada ka silmaümbrust, kaela ja huuli . Arvatakse, et huuli pole vajalik kaitsta külma ja tuule eest, nii nagu seda tehakse näonaha puhul. Kuid huulte nahk on väga õhuke ning võib kergesti saada kahjustatud. Huulepalsami peamine eesmärk on katta huuled kaitsva kihiga, et anda neile piisavalt niiskust ning hoida neid kahjulike välismõjude eest, nagu tuul, külmakaraadid ja päike.  Unustada ei saa kindlasti ka silmade ümbrust. Kindlasti tuleks kasutada niisutavat silmaümbruskreemi. Vältida tuleb veebaasil silmameigitooteid. Ning tõsi on see, et tegelikult peegeldub lumeltki UV-kiirgust, nii et päikeseprillid ei peaks sugugi olema ainult suvine aksessuaar.

3. Nägu ja keha soovitatakse  pesta leige, mitte kuuma veega, sest kuum vesi eemaldab nahalt loomuliku rasukihi, mis kaitseb seda kuivamise eest. Tugeva pakasega on parem näonahka üldse mitte pesta, vaid kasutada puhastuspiima. Keha pesemiseks peaks kasutama pehmetoimelist seebivaba pesuvahendit või dušiõli, vannitajatel tasub kindlasti lisada vanniõli. Unustada ei tohi ka naha koorimist, seda on hea teha just duši all, sest siis paraneb naha aine- ja verevarustus ning nahk muutub pehmeks ja siledaks.

4. Kuna talvel hakkab nahk kuivama ja kiskuma, siis võiks teha ka tavapärasest rohkem niisutavaid näomaske.

5. Kuivale nahale sobib väga hästi  beebiõli. Õli tuleks kanda niiskele nahale. Rasuse naha puhul aga ei ole niisutavat kreemi alati vaja kasutada. Kui 20 minutit pärast puhastamist tundub nahk ikka pingul, kandke niisutavat kreemi kuivadele kohtadele.

6. Juuksed tuleb aga enne õue minekut korralikult ära kuivatada. Juhul kui kasutad selleks fööni, ei tohiks kohe pärast föönitamist samuti külma kätte tormata, suur temperatuurivahe võib juustele halvasti mõjuda. Kindlasti peaks kandma peakatet, mis omakorda võib aga kaasa tuua selle, et juuksed lähevad elektri täis. Selle vastu aitab niisutava palsami kasutamine, kuid kõige ideaalsem on kuivadele juustele mõeldud seerum, mis teeb juuksed veidi rasusemaks ja raskemaks. Abi on pihustatavatest pähejäetavatest palsamitest, mis teevad kiharad ka kergemini kammitavaks.