Varasemalt Tallinna TVs töötanud Katrin Toome kirjutas Facebookis: "Ääretult kurb, ent lahkus kallis endine kolleeg Mart Ummelas. Puhka rahus, armas Mart."

Toome sõnas Delfile, et Ummelase lahkumisest said endised kolleegid teada Tallinna TV kunagise sekretäri teate kaudu. Lahkumist kinnitas ka Ummelase sõber Heimar Lenk.

"Ta oli väga aus, õrn ja intelligentne inimene," meenutas sõpra Lenk.

Ta lisas, et Ummelase tervisele mõjus raskelt kohtuprotsessil süüdi jäämine, see nõrgestas tema vastupanuvõimet haigusele. "Ta oli äärmiselt aus inimene. Kindlasti ei olnud ta kunagi sentigi varastanud," kinnitas Lenk.

Heimar Lenk, Urmi Reinde ja Mart Ummelas tegid kaheksa aastat koos saadet "Meedia keskpunkt". "Jääme Marti südamest leinama," ütles Lenk.

Ummelasega Tallinna TVs koos töötanud Kristiina Võsu rääkis Kroonikale, et ta pidas ka pärast kanali sulgemist Ummelasega ühendust. Viimastel nädalatel viibis mees haiglas.

Võsu vestles Ummelasega viimati eile. "Pärisin, kas ta ise kõndida saab - vastas nukralt, ei saa... Soovisin kõike head ja ütlesin, et mingi ime peab juhtuma, et sa terveks saaksid. Seepeale ütles Mart ohates: "Sina, Krissuke oled endiselt nii optimistlik inimene! Aitäh, väga vaiksel häälel..."," lisas Võsu.

Mart Ummalse kolleeg Urmi Reinde Meedia Keskpunktist tunnistab, et nägi: Mart murdus.

Urmi Reinde on lahkunud kolleegi pärast väga kurb ja sõnab, et Mart oli väga tähelepanelik ja hooliv sõber, kes ei unustanud ära ühtegi tähtpäeva. „Olid need siis jõulud, sünnipäev või ka naistepäev, Mart pidas alati mind vahva e-kaardiga või lillede või kingitustega meeles. Ta oli hingeline, südamlik ja muidugi väga erudeeritud.“

Aga Urmi tunnistab ka, et viimased aastad ajakirjanikku ei hellitanud. Tallinna TV lõpetas töö, venna kaotus ning tagatipuks ülemuse Mart Järviku lahkumine maaeluministeeeriumist, millega lõppes ka Ummelase nõunikutöö. „Mart jäi taas töötuks, aga inimese jaoks, kellel polnud peret, oli töö kõik ja ta lihtsalt murdus.“ Urmi oli teadlik, et Mart põeb rasket haigust, millega juba kuid võidelnud. „Tema viimases Facebooki postituses haiglas tehtud fotol olnud ilme rääkis rohkem kui tuhat sõna. Sain aru, et Mart on alla andnud.“

Ajakirjanikukarjääri jooksul jõudis Ummelas töötada Eesti Raadios, Raadio Kukus ja Eesti Rahvusringhäälingus. 2011. aastal suundus ta Tallinna TVsse, kus ta oli algselt peatoimetaja ja siis sai temast juhatuse liige. 2015. aastal loobus ta mõlemast ametikohast ning jäi telekanalisse lihtsalt toimetajaks.

Viimati töötas ta mõnda aega maaeluminister Mart Järviku (EKRE) nõunikuna. Seda kuni Järviku ametist lahkumiseni.

Ummelas oli aastatel 1994–1996 Keskerakonna ja 1996–1997 Arengupartei liige. 1995. aasta riigikogu valimistel pääses ta kompensatsioonimandaadiga riigikokku, kuid loobus mandaadist. 16. veebruaril 2016 astus Mart Ummelas uuesti Keskerakonna liikmeks.

Sügav kaastunne lähedastele Delfi ja Kroonika toimetuse poolt.

Jaga
Kommentaarid