Kõige suurem löök oli vast Beyonce fännidele, kui lauljanna eelmisel aastal üritusele ilmumata jäi. Nii võib juhtuda ka sel aastal, sest artisti looming suurematest kategooriatest välja arvatud ja nomineerib vaid väiksematele tiitlitele. Ilma suurema eesmärgita ei pruugi Beyonce ennast fännide rõõmuks kohale viia, vahendab USA Today.

Teine sarnase taustaga artist on Taylor Swift. Lauljanna ei ole juba aastaid eriti aktiivne gala-üritustel osaleja. Eelmisel aastal Swifti Grammydel ei olnud ja nagu Beyoncega, on Recording Academy ka tema loomingut see aasta solvanud ja vaid ühte kategooriasse määranud.

Ariana Grande osales Grammydel viimati 2016. aastal. Lauljanna on varem puudunud galalt ka siis kui on lausa kahele auhinnale nomineeritud, seega võib arvata, et ta ka see aasta kohale ei lähe.

Kui eel mainitud naised puuduvad Grammydelt, sellepärast, et nende looming pole piisavalt suurelt nomineeritud, siis Drake protesteerib auhindade jagamise vastu täielikult. Näiteks puudus Drake 2017. aasta galalt, sest tundis, et tema hitt võitis ebaausalt. Samal põhjusel on juba kaks aastat ka Kanye West Grammyde galalt eemale hoidnud.