Suured plaanid ja ootamatu lahkumine

Kuna Viilupi saatepagasisse kuuluvad tervetele põlvkondadele olulised saated ja menukad võistlused, kutsutigi Eesti Rahvusringhäälingus täna hommikul kokku erakorraline koosolek arutamaks, kuidas korraldada laupäeval toimuvaid matuseid ning mis saab edasi lastesaate-plaanidega, kuhu oli kaasatud ka Viilup.

Samalt koosolekult naasnud staažikas koorijuht Aarne Saluveer, kes Viilupiga väga pikalt ja tihedalt "Laulukarusselli" raames koos töötanud, avaldas Publikule antud intervjuus suurt austust lahkunud teletegija elutööle.

"Ta oli produtsent, kes armastas oma tööd väga palavalt ning ega teistmoodi ei saagi seda asja ajada," nendib Saluveer. "Me tegime temaga ju mitte üksnes meelelahutuslikke, vaid ka muusikahariduslikke saateid ja omas ajastus oli neil ettevõtmistel täiesti asendamatu roll," lisab ta.

Surma põhjus: teadmata! Saluveer: surm ei ole maksuamet

Palve peale loetleda üles kõik need muusikud, kelle Eve Viilup oma saadete kaudu Eesti rahvale kinkinud on, reastab Saluveer absoluutselt kõik Eesti popmuusikud ning sekka ka palju klassikalisi artiste. "Meil oli just plaanis tähistada 25 aasta möödumist "Laulukarusselli" algusest juubelihooajaga. Pidime maha istuma ja asja arutama, aga nüüd jääbki see tegemata...," sõnab Saluveer ohates.

Küsimuse peale, mis Evega juhtuda võis, et surm nii äkitselt ta endaga kaasa võttis, ei oska koorijuht midagi arvata.

"Keegi ei tea! Ma just Teele Viilupiga rääkisin, et igas asjas on ka midagi head, et vähemalt pole pikka ja rasket haigust seljataga, mis oleks ta elu lõppu varjutanud. Surm ei ole maksuamet, et tuleb teade, et 2 nädalat on jäänud elada. Nii et jah, mul pole õrna aimugi," arutleb Saluveer.

Ta annab ühtlasi mõista, et kõik kaastunde avaldajad on laupäevasele ärasaatmisele oodatud ja plaanis on panna kokku ka sümboolne muusikaline kava. Ärasaatmine toimub laupäeval, 18. oktoobril, kell 12 Tallinna Kaarli kirikus.