Vaiko Eplik

Vaiko Epliku jutustas Publikule, kuidas tema mälestustes oli Eve meeldiv ja ääretult soe inimene. "Ta oli väsimatu entusiast, kes töötas ennastunustavalt. Eve tegi Laulustuudio kallal väga suure töö ära. Tema puhul meenub mulle esmalt malbe naeratus. Isegi, kui ta meiega vahel kurjustas, tema silmad alati naersid. Isegi riieldes ei saanud ta sellest lahti," meenutab Eplik.

Aarne Saluveer

Kauaaegne kolleeg Aarne Saluveer kirjeldas Publikule Evet kui produtsenti, kes armastas oma tööd väga palavalt ning loetles Eve õpilastena absoluutselt kõik Eesti popmuusikud ja sekka ka palju klassikalisi artiste. "Me tegime temaga ju mitte üksnes meelelahutuslikke, vaid ka muusikahariduslikke saateid ja omas ajastus oli neil ettevõtmistel täiesti asendamatu roll," lisas ta. "Meil oli just plaanis tähistada 25 aasta möödumist "Laulukarusselli" algusest juubelihooajaga. Pidime maha istuma ja asja arutama, aga nüüd jääbki see tegemata...," sõnas Saluveer ohates.

Nele-Liis Vaiksoo ja Liisi Koikson

Nele-Liis Vaiksoo kirjeldas Publikule Viilupit kui "kõigi ema". "Tema panus on olnud meeletu, kuna ta on alati oma hea sõna ja nõuga aidanud ning suunanud," lisas Vaiksoo. Liisi Koiksonile meenus Publikule intervjuud andes aga aukartus, mida leevendas Viilupi soojus. " Kui me emaga 90ndate alguses sõitsime imepisikesest Kilingi-Nõmmest varahommikuse bussiga Tallinnasse, telemajja, mis tundus aukartustäratav ja täis tähtsaid ning kuulsaid nägusid, siis alates esimesest hetkest oli Eve Viilup see, kes suhtus meisse kui võrdsetesse, oli alati soe ja leidis meie jaoks aega. Ta vestles pikalt minu emaga ja tegi kõik, et me tunneksime ennast teretulnutena. Ikka oli tema see, kes helistas ema töö juurde rõõmusõnumiga, et meid on valitud Soome ja Itaaliasse Eestit lauluvõistlustel esindama, aitas kõik reisiks valmis seada ja isegi pakkus oma korteris öömaja, kui meil polnud võimalusi ise seda leida," meenutas Koikson.

Reet Linna ja Hanna-Liina Võsa

Endine kolleeg Reet Linna ja lauljatar Hanna-Liina Võsa kirjeldasid Publikule Eve kui töökat inimest, kes elas ja hingas ETV lastele ja kellele mõjus väga raskelt see, kui ta kanali juhtkonna vahetuse käigus koondati. "Temas võis olla palju pingeid, millest meie midagi ei teadnud, aga mille ta oli endasse kogunud ja arvatavasti hakkasidki need teda seest sööma," meenutas Linna ning Võsa lisas, et telest koondamisest jäi Eve hinge suur okas. "Kui talle öeldi, et tema teeneid enam ei vajata, ei osanud ta sellest üle olla," analüüsis Võsa, kes enda sõnul rääkis Evega telefonis mõni päev enne kurba sündmust. "Kuigi meie teed polnud viimasel ajal eriti tihti ristunud, tunnen, et kaotasin kellegi väga lähedase, kes on näinud mind suureks kasvamas ja alati olemas olnud. Eve on aidanud kaasa nii minu kui paljude teiste Eesti lauljate kujunemisteel. Jään tema isetut ja pühendunud olemust alati kalliks pidama," lisas lauljanna.