Ka andunuim infonäljane peab sellise koormuse juures vahel aparaadid välja lülitama, et juhtmed kokku ei jookseks, ent siis võivad jääda märkamata lood, mis ehk ei köida samavõrra tähelepanu kui suitsiidiplahvatused Lähis-Idas või sõjaplaanid Iraagi vastu, kuid avavad inimloomust samavõrra kui poliitikute avaldused.

Järgneb valik lugudest, mis aasta jooksul võisid kaalukamate teadete alla mattuda.

JERUSALEMM — Tõelise kiirtoidu otsinguil aretavad Iisraeli teadlased sulitut kana, keda saab kiiremini kasvatada ja lihaks töödelda. Loodetakse, et paljas kana kasvab kiiremini, rasvub vähem ja mis peamine, teda ei pea pärast tapmist kitkuma.

HAAG — Üks Hollandi firma mõtles välja sigade vibraatori, et kunstlikku seemendamist emistele mõnusamaks teha. Ühtlasi paranevad ka kunstseemendamise tulemused, kui emis protsessi käigus seksuaalselt erutub.

OSLO — Kaugel Zinedine Zidane’i, Luis Figo ja Ronaldo taoliste jalgpallistaaride eest makstavaist astronoomilistest summadest, loovutas Norra kolmanda divisjoni klubi Vindbjart oma 23-aastase ründemängija Kenneth Kristenseni konkureerivale klubile tema kehakaalule vastava koguse (75 kg) värskete krevettide eest.

KATMANDU — Edela-Nepalis läks umbes 200 naist alasti oma põlde kündma, lootes vihma kohale meelitada. Naised lukustasid oma mehed majadesse, sulgesid aknaluugid ja koorisid siis end ihualasti, et iidse rituaaliga hindu vihmajumalat Indrat meelitada. Oli see siis jumala sekkumisest või mitte, aga varsti pärast seda algaski vihmaaeg.

PEKING — Hiina uurimiskeskuses näidatakse vangistuses kasvanud noortele pandadele videoid nende paarituvatest liigikaaslastest, lootes, et see mõjub erutavalt ja paneb väljasuremisohus loomad lapsi tegema. Isastele pandadele näidatakse seksivideot igal hommikul ja õhtul. Üle 60 protsendi loomaaedades elavatest isastest pandadest ei ilmuta mingisugust seksuaalhuvi, mistõttu enamus vangistuses sündinud pandadest on viljastatud kunstlikult.

LAGOS — Pideva erektsiooni all kannatanud nigeerlane otsustas lõpuks rahvameditsiinist abi otsida. Vastavalt ravitsejate nõuandele tappis ta naise, hautas tolle sisikonna ja sõi ära. Kui politsei asjast teada sai, juhatas mees nad varmalt naise laiba juurde. Pole ainult teada, kas ravist oli abi või mitte.

BUDAPEST — Üks ungari abielupaar tegi läbi soovahetamise operatsiooni, nii et endisest mehest sai naine ja vastupidi. Kui aga uudis teatavaks sai, tõstsid Szegedi haigla naisteosakonna patsiendid märuli ega jätnud enne, kui endine mees oli meesteosakonda üle viidud.

JERUUSALEMM — Üks Iisraeli ärimees sai südamerabanduse, kui hotelli kutsutud lõbutüdruk osutus ta enda tütreks. Kodus ootas meest veel hullem hoop — naine lubas küll tütre korrale kutsuda, kuid nõudis otsekohe ka lahutust.

MIAMI — Halvatud mees kaebas Florida stripiklubi kohtusse, kaevates, et klubi sületantsusektsioonile ei pääse ratastooliga ligi ja lava on nii kõrge, et tal pole võimalik tantsijaid korralikult näha. Vabariiklasest kongresmani Mark Foley kommentaar: “Kui madalale võib siis laskuda?”.

HAAG — Hollandis Sneeki linnas jäi kass pärast reedest palvust mošeesse luku taha. Hirmunud loom käivitas kuidagimoodi usklike palvusele kutsumiseks kasutatava helisüsteemi, mis võimendas tema näugumist üle kogu linna. Kassiomanik tundis oma lemmiku ära ja kutsus politsei appi, kuid päästmine viibis, sest mošee võti oli kadunud ja leiti alles 24 tundi hiljem.

LONDON — Londonlased kinnitavad veendunult, et nimelt nende linn on maailma restoranipealinn, eriti nüüd, kus seda ehib einela nimega “Söödav”. Seal pakub Louisianast pärit kokk Todd Dalton kõikvõimalikke putukaid, satikaid, usse ja kimalasi, rääkimata magushapust krokodillist ja piraajast krõbekartulitega. Taimetoitlastele on menüüs näiteks nõgesekokteil ja roosi-geraaniumisalat.

LAGOS — Nigeeria politsei pole ilmselt just aususe etalon, nii et kui üks politseiinspektor tagastas talle kogemata ülearu makstud 8000 dollarit, sai tast hoobilt rahvuskangelane ja sündmusest koostati kohemaid pressiteade.