Muusikatoimetajad põhjendasid oma valikut sellega, et Siimu näol on tegu hinnatud saksofonisti, arranžeerija, nõutud bigbändijuhi ja pedagoogiga, kes on lisaks enda ansamblitele juhatanud Estonian Dream Big Bandi, Eesti Piirivalve bigbändi ja Otsa-kooli bigbändi.

Siim teeb pidevalt koostööd väljapaistvate Eesti muusikutega nagu Hedvig Hanson, Virgo Sillamaa, Ain Agan, Ara Yaralyan, Helin-Mari Arder, Liisi Koikson ja teised ning ka välismaiste artistidega nagu näiteks Randy Brecker, Tuomas Timonen ja Joan Foulkner. Tal on ilmunud kaks autoriplaati "Finest Groove" ning "Mu süda, ärka üles". Samuti teeb ta Klassikaraadios igapühapäevast muusikasaadet "Džässikliinik".

Siim Aimla oli rokikoori liigijuht 2011 aasta suvel toimunud noorte laulu- ja tantsupeol "Maa ja ilm", tema käe all laulsid ja mängisid tuhanded noored muusikud ja lauljad üle kogu vabariigi.

Pidulik aasta muusiku kontsert toimub raadiomaja I stuudios pühapäeval, 8. jaanuaril kell 16. Kontserdist teevad otseülekande Klassikaraadio ja Vikerraadio, seda saab jälgida ka veebikaamera vahendusel ERRi koduleheküljel. Esinevad Otsa-kooli bigbänd, Siim Aimla ja Raivo Tafenau kvintett, ETV tütarlastekoor ja NUKU koor.

ETV "Tähelaev" portreteerib Siim Aimlat sel pühapäeval, 8. jaanuaril kell 10, saatejuht on Johannes Tralla. Klassikaraadios on saade “Portree” Siim Aimlaga 8. jaanuaril kell 9, toimetaja Marge-Ly Rookäär.

Tänavu kuulutati aasta muusiku tiitel välja 30. korda. Möödunud aastatel on tiitli pälvinud teiste hulgas Ivo Linna, Tiia-Ester Loitme, Aarne Saluveer, Kalle Randalu, Alo Mattiisen, Valter Ojakäär, Erkki-Sven Tüür, Tõnis Mägi, Tõnu Kaljuste ja Rein Rannap. Mullu sai aunimetuse helilooja Urmas Sisask.