Unustage Brad Pitt ja George Clooney — alates eelmisest kuust kannab maailma seksikaima mehe tiitlit BEN AFFLECK. Ja Jennifer Lopez pole ainus, kes on temast nõrkemiseni vaimustatud.

Kui Affleck (30) filmi Daredevil («Kartmatu tasuja») võtetel Los Angeleses ilma igasuguse julgestuseta kümnekorruselise maja küljes kõlkus, kostis altpoolt vaimustunud kiljumist.
«Me kõik ahhetasime,» ütleb Afflecki kolleeg Jennifer Garner. «Ta on tüüpiline pikka kasvu tõmmu ja seksikas südametemurdja. Sa kohe tahad, et ta sind päästaks.»
Superkangelase staatus nõuab tänapäeval midagi enamat kui head välimust. «Ben on tõeliselt lojaalne, tõeliselt aus, tõeliselt tark ja tõeliselt naljakas,» ülistab ta parim sõber Matt Damon.

Ideaalne mees

Ajakirjas People maailma seksikaimaks meheks kuulutatud Affleck tundub olevat tõepoolest täiuslik mees. 189 sentimeetrit pikk. Sarmikas. Tähelepanelik. Huvitub poliitikast. Armastab oma ema. Oskab olla romantiline. Lahendab ristsõnu.
Ja nagu te kindlasti olete kuulnud, on ta niitnud jalad alt maailma seksikaimal naisel Jennifer Lopezil. Vaatamata meediakärale, mis seda napilt neli kuud kestnud romaani on saatnud, kiidavad Afflecki ja Lopezi sõbrad kihluse heaks.

«Need kaks mõistavad teineteist,» ütleb ka Afflecki 59aastane kooliõpetajast ema Chris. «Jennifer on väga armas naine. Väga soe, ideaalne minia. Ainuke häda on see, et ta on nii kuulus. Aga teisest küljest on seda ka Ben. Ja kes muu teda ikka paremini mõistab kui inimene samast maailmast.»

Affleckile on kihlumine ja tõsine suhe midagi uut. Poissmehest näitleja on suhelnud mitmete kuulsate kaunitaridega. «Ben on viimasel ajal kõvasti küpsenud,» ütleb ema. «Ta ei ütle enam: ma olen armunud, aga ma olen noor. Nüüd ütleb ta: ma tahan elada, ma olen selleks valmis.»

Filmi Daredevil rezhissöör Mark Steven meenutab: «Enne, kui Lopez mängu tuli, tavatsesin ma talle öelda, et küllap jahib ta 18aastaseid tüdrukuid veel ka 50aastaselt. Ära loodagi, vastas ta ikka.»

Küpsemise märke ilmutas Affleck juba kevadel, rääkides ühe teleintervjuus: «Kõige tähtsam mu elus on saada isaks ja abikaasaks ning leida enda kõrvale inimene, kelle üle ma võiksin uhkust tunda.»

Tüdrukute silmarõõm

Afflecki sarm on aastate jooksul leidnud palju imetlejaid. «Tüdrukuid tõmbab ta poole,» teab ammune sõber Kevin Smith. «Teda peetakse ideaalseks meheks: hea jutuga, intelligentne ja heasüdamlik.»

Michael Clarke Duncan, sõber ja kolleeg filmist Daredevil,  arvab, et Afflecki saladus on lihtne: «Kui sa ei suuda tüdrukut naerma ajada, siis ei loe ei raha ega karisma — seda tüdrukut sa ei saa. Affleck suudab neid naerma ajada. Ta pole mingi ülbik, kellega ei õnnestu rääkida.»

Filmivõtetel saab Affleck sina peale ka elektrikute ja operaatoritega. «Talle meeldib  suhelda. Ta oskab inimesi õnnelikuks teha. Sedasorti soojust ei saa teeselda,» ütleb Duncan.

Kuid Affleck pole üksnes meesiludus, kes teab, kuidas tüdrukuid võrgutada. Näitlejatar Liv Tyler, kes tutvus Affleckiga filmi Armaggedon võtetel, meenutab: «Ta oli hull New York Timesi ristsõnade järele. Ta loeb palju. Ta tõesti tahab maailma kohta rohkem teada saada.»
Filmimaailmas on Affleck vana kala — ta debüteeris 1979. aastal (seitsmeaastaselt!) filmis Dark End of the Street. Üheksaselt asus noor näitleja mängima seriaalis The Voyage of the Mimi.

Üsna varsti ilmus nähtavale noore Afflecki paheline pale. Ta nurus pangatelleritelt välja oma raha, mida ema oli kogunud hoiuarvele, et investeerida see kunagi poja koolitamisse. Ka pidutseda armastas poiss rohkem kui temast kaks aastat vanem sõber Damon.

«Aga need kaks ei olnud mingid võrgutajad,» teab Damoni vanem vend Kyle. «Neid ei peetud isegi poppideks poisteks. Nad olid veidrikud.»
Oma esimest tõsist girlfriendi kohtas Affleck suvelaagris. Teismeeas alguse saanud suhe kestis vahelduva eduga seitse aastat. Seejärel läks Affleck õppima Vermonti ülikooli. Pidanud seal aastakese vastu, otsustas noormees kohvri pakkida ja Hollywoodi põ-rutada.

«Ütlesin talle, et ta ei peaks seda tegema,» meenutab ema. «Aga südames ma teadsin, et ta lööb läbi.»

Üleöö staariks

Ema süda ei eksinud. Affleck ja Damon kirjutasid räpases üürikorteris filmi Good Will Hunting stsenaariumi ning kui see 1998. aastal parima originaalstsenaa-riumi Oscari võitis, lendasid kõik uksed valla.

Hollywood märkas Afflecki potentsiaali kohe. Armaggedoni re¯issöör Michael Bay palkas hambaarsti, kes tegi Afflecki esihammastesse väikese vahe, ja eratreeneri, kes pumpas ta vormi.

«Mäletan, et Ben tuli ühel päeval minu juurde ja ütles: sa ei kujuta ette, mis minuga praegu tehti!» meenutab Liv Tyler. «Bay oli tal ülakeha paljaks võtnud ja selle jääkülma veega üle valanud. Ben isegi ei teadnud, mis stseeni jaoks seda vaja oli.»
Affleck avastas enda jaoks ka kuulsad naised. Filmi Good Will Hunting esilinastusel 1997. aastal lendasid Afflecki ja näitlejatar Gwyneth Paltrow’ vahel sädemed. Paar oli koos järgnevad kaks aastat ning on sõpradeks jäänud tänaseni. «Gwynethis leidis ta hingesugulase,» teab filmi Forces of Nature rezhissöör Bronwen Hughes.

Poissmeheelu karid

Pärast Paltrow’st lahkuminekut otsustas Affleck õiget poissmeheelu elama hakata, kuid avastas kiiresti, et see ei rahulda teda. «Kujutasin ette, et hakkan pidutsema ja elan täpselt sellist elu, nagu inimesed arvavad, et ma elan. Ja see tegi mind veelgi õnnetumaks,» ütleb ta.

2001. aasta juulis tegi ta midagi, mis üllatas isegi tema sõpru: läks võõrutuskliinikusse, et vabaneda viinaveast. Sõprade sõnul polnud ta tõsine alkohoolik, kuid ta tahtis endale jaole saada enne, kui on hilja.

Õnneks juhtus see kõik enne, kui areenile ilmus preili Õige. «Nüüd on ta väga-väga õnnelik ja temaga saab rääkida ka väga rasketest asjadest,» ütleb filmi Bounce rezhissöör Don Roos. «Ma pean seda Jenniferi teeneks, ta on Beni palju lahtisemaks teinud.»
Lopez (33) on praegu ainus, kes tekitab Affleckis sõltuvust — õigemini Lopez ja teemandid. Mõne kuu jooksul on ta Jenniferile kinkinud kollaste ja valgete teemantidega käevõru ja roosa teemandiga Harry Winstoni sõrmuse. See viimane tähistab kihlumist.
Kihlauudis üllatas tervet maa-ilma, kuid mitte re¯issöör Kevin Smithi, kes jälgis nende suhte arengut filmi Jersey Girl võtetel. «Ütlesin Benile juba esimesel päeval, et see juhtub aasta jooksul,» meenutab ta. «Ma tean, et maailm on täis küünikuid, kuid nad pole Affleckit ja Lopezit koos näinud. Need kaks imetlevad teineteist tohutult. Neil mõlemal on töölisklassi taust ning nad mõlemad on saanud väga edukaks. Ja kõige tipuks peab Lopez kõike, mida Affleck ütleb, naljakaks.»

Praegu tundub, et Lopezi ja Afflecki plaanid on tõsised. «Ajakiri People ei pea mulle ütlema, et ta on maailma seksikaim mees,» teatab Lopez. «Aga minu ja ajakirja vahe seisneb selles, et minu silmis on ta seksikas ka saja-aastaselt.»