„Me saame iga toiduga nii plusse kui miinuseid ja mida vaheldusrikkamalt me sööme, seda rohkem erinevaid plusse ja miinuseid me ka saame. Kokkuvõttes on see tervislik,“ ütleb ajakirjanik ja toitumisnõustaja Teele Teder.

Kuidas kaalu hoida, kui ideaalne mõõt on käes?

Õige kaalulangus peaks olema algusest peale mugav ja mõnus ehk sobituma inimese elustiiliga. Kui alla võetakse mingite imedieetidega, siis hakkab ideaalkaalu saabudes muidugi raske – kuidas seda siis hoida? Ei saa ju eluaeg sellel raskesti talutaval imedieedil olla. Nipp on see, et tee kohe alguses õigesti.

Milline on ideaalne kaal?

Kõige lihtsam on jälgida KMI ehk kehamassiindeksit, mille kalkulaatoreid on Internetis palju. Samas on see paljudele ka enesetunde küsimus. Enesetunne annab märku, kas kaalu on pisut üle.

Mis tuleb toidukorvist välja visata, et saavutada ideaalne kaal?

Ma ei soovita süüa poolfabrikaate. Näiteks vorste, kus on 42% liha, jne. Võiks osta toiduaineid, mille koostisaineid sa oskad 90% ulatuses nimetada. Veel parem kui 100% ulatuses.

Kuidas sina end vormis hoiad?

Minu jaoks toimib kõige paremini see nipp, kui teen hommikusöögist päeva kõige suurema toidukorra. Tarbin juba aastaid kaloraažilt enamiku toitu just hommikul. Ma soovitan süüa mune – see hoiab kõhtu kaua täis ja annab kiirelt küllastustunde.

Alustada võiks kõndimisest, sest see on meile kõige loomuomasem tegevus.

Kui kaua võttis sinul aega ideaalse kaalu saavutamine?

Mul läks täpselt aasta ja selle ajaga võtsin kaalust alla 36 kilo.

Jaga
Kommentaarid