Sinised ÜRO rahuvalvajate kiivrid on Haitil tuttav vaatepilt pärast maavärinat, mis saart laastas. Alates 2004. aastast on Haitit tabanud üks loodusõnnetus teise järel ning rahuvalvajate ülesandeks on olnud sealset olukorda leevendada.

Nüüd paistab Haiti silmitsi seisvat aga hoopis uue loodusnähtusega: sõdurite nägudega lapsed on sigitatud, kuid maha jäetud ning emadel ei ole raha, et nende eest hoolt kanda.

ÜRO Office of Internal Oversight Services (OIOS) raport paljastab ka tõsiasja, et ligi kolmandik seksitehingusse astunuist ja rasedaks jäänutest on alla 18-aastased noored neiud. "Seksuaalsed suhted ÜRO töötajate ja abi saajate vahel on rangelt keelatud, sest põhinevad oma olemuselt ebavõrdsel võimudünaamikal ja õõnestavad halba seisu abi vajavas riigis veelgi", ütleb raport.

Neil sõnadel tundub aga olevat vähe mõju, sest näiteid rasestunud naistest on hulgi. Näiteks Rose Mina Joseph, kes kohe pärast oma 17. sünnipäeva jäi rasedaks 35-aastasest Uruguai rahu läkitajast, kirjutab Daily Mail.

Vaata ka videot SIIT: