"Avasin dokumendi käte värinal ja üllatus, üllatus – advokaat Greinoman oli Prokuratuurile teinud minu kohta kuriteoteate. Selle teate sisu oli see, et advokaat Greinoman - kes himustab "Kuuuurija" kaubamärki - süüdistas mind selles, et olin kasutanud ilma tema kui autori loata oma saates tema isiklikult välja mõeldud tummnäidendit ehk pantomiimi," kirjutab Lust.

"Kui me loeme prokuratuuri tehtud kuriteoavaldust, siis saame me teada, et tegu ei olnud siiski sarvede tegemisega, vaid see oli "kõrge kunstilise väärtusega pantomiim", millele laienevad kõik autoriõigused," imestab ta.

"Advokaat Greinoman hindas oma pantomiimi esitluse hinnaks 370 eurot ja seda tõsi küll juhul, kui see oleks olnud privaatne meelelahutus. Televisioonis esitatuna ta leidis, et tema pantomiim võib maksta kümneid kordi rohkem."

Greinoman tegi saates "nalja"

1. oktoobril eetris olnud saates läks Lust Greinomani töökohta ja lootis enda saate "Kuuuurija" nime kaaperdamise kohta selgust saada. Advokaat oli Lustiga kohtudes üllatunud ja päris, et “Kes te, proua, olete? Esimest korda kuulen!"

Kaamera ees ei soovinud Greinoman Lustiga suhelda, vaid palus saata päringu ühe kuu jooksul. "Mis Kuuuurija teil on?" päris mees. "Mul on saade, mis on kestnud kaks aastat," kostis selle peale Lust. Greinoman ütles seepeale jälle, et tema telekat ei vaata – Lust saatku päring, millele saab vastuse ühe kuu jooksul."

Lust ütles kaamerasse, et niimoodi siis käitutaksegi, mees hüppas äkki Lustile selja taha ja tegi naisele "sarvi". "See oli nali, ärge võtke pahaks," ütles Greinoman.

Kui Lust küsis, et miks Greinoman niiviisi käitub, vastas mees talle: "Mul on hea tuju!"

Just need "sarved" ongi Greinomani hinnangul "kunstiliselt kõrge väärtusega" pantomiim, mille väärtuseks televisioonis on tema väitel tuhanded eurod.

Ülevaate "Kuuuurija" nime kaaperdamisest saab SIIT!