Nublusid on Eestis mitu ja räppar on nendest kõige hilisem. Paljudele on Nublu tuntud Jaan Rannapi lasteraamatust sõbraliku ja vapra koerakesena. Teised teavad Nublu turvafirma G4S reklaamkampaaniast.

Kellest või millest inspireerituna räppar oma nime sai, pole teada, aga Jaan Rannap on ise kinnitanud, et turvafirma küsis temalt Nublu nime kasutamiseks nõusolekut.

ERR kirjutas 2018. aasta septembris, et G4S ostis Nublu nime kasutamisõigused. Jaan Rannap lisas, et oli Nublu nime kasutamisõiguste G4S Eestile andmisega ka kohe nõus.

"Nende idee, et Nublu oleks seotud suitsu- ja vingugaasianduritega, see sobib kõigiti Nublu kuvandiga, sest Nublu on ju oma loomusest, olemusest ning tegevusest tulenevalt raamatus tuletõrje ja tulekaitse ning taolistele hädaohtudele tähelepanu juhtija."

Rannap märkis, et sellest ta küll aru ei saa, miks Eestis teeb ilma just Nublu-nimeline noor räppar. "Minu meelest see ei käi kuidagi kokku. Ma olen isegi pisut solvunud, et see noor räppar ei ole minuga üldse ühendust võtnud. Lihtsalt äkki hakkas ennast Nubluks nimetama. Võttis väikeselt koerakeselt ära tema nime."

2018 oli ka aasta, mil räppar nublu tähelend algas. G4S kommunikatsioonijuht Reimo Raja ütles tol ajal Kroonikale, et kaubamärgi Nublu registreerimine sattus puhta juhusena samale ajale, kui räppar populaarseks sai. Nimelt anti taotlus sisse 26. juunil, Nublu hittlaul "Mina ka" tuli välja 30. mail. Ei tea, kas puhas juhus on seegi, et G4Si taotletava patendi juurde kuuluv logo on koeraga, nagu Nublulgi.

"Nublu tulevase albumi pealkiri „Mind on mitu“ ütleb seda, et teda on mitu, Nublusid on mitu. Tema album pidi juba suvel ilmuma, aga siiani pole. Võib-olla on siin seos, võib-olla mitte," ütles Raja nublulikult salapäraseks jäädes.

Nüüd soovib räppar ka oma nime ja logo pateneerida, sest tööd enda kinnitamiseks Eesti muusikamaastikul on tehtud küll. Mõlemad taotlused on sisse antud 1. juunil ja taotleja on räppar enda kodanikunimega.

Läbiva väikese tähega kirjutatud nublu kaubamärki soovitakse registreerida klassides 25, 30 ja 41. See tähendab, et nublu nimi võib tulevikus ilmuda rõivastel ja diskoriteenuste juures.

Samamoodi ootab patendiametist kinnitust ka nublu suusaprillidega koerast logo. Taotluse liigiks on kujutismärk sõnalise osaga ehk nublu soovib patendeerida musta värvi ninaga pruuni karvaga koera pea, kes kannab siniseid prille ja mille pildiraamidele on kirjutatud räppari nimi.

Kuigi G4S on juba varasemalt registeerinud Nublu nime ja samuti koerapeaga logo (must-valge), siis on detailidesse laskudes erinevus räppari kaubamärgiga erinev ning segi ei tohiks neid ajada.