Nimelt on peokorraldusfirma Eventline Group omanik Aleksei Pankow oma alluvatega tülli pööranud ning väidetavalt lõppenud nädala alguses lahvatanud tüli karmide sõnade ja lausa relvaga paugutamisega.

Firma töötajate Sergei Gontšarovi, Aleksei Golikovi ja Elena Stadnitšenko sõnul tekkis tõsine lahkheli maksmata jäänud palgatasust. Võiks arvata, et 20 000 krooni inimese kohta ei vääri vägivaldseks muutumist, kuid Sergei, Aleksei ja Elena just seda kinnitavad. Teisipäeva õhtul Vilmsi tänaval kuuldud püssipaugud olevat tulnud just Pankovi relvast, mille ta oma autost haaras.

Pankovi sõnul ei ole tüli põhjus aga sugugi nii mustvalge — töötajad andsid umbusaldamiseks alust juba pikema aja jooksul. Teisipäeva õhtul tekkinud tüli käigus lõid pinged pea kohal kokku ja õhtule pani punkti politsei saabumine, kui firmaomanik ööseks trellide taha toimetati. Mees kinnitab, et gaasipüstoliks peetud relv oli hoopis mänguasi ning usaldab juhtumi uurimise politseile.

Aleksei, millest teievahelised erimeelsused alguse said?

Umbes neli kuud tagasi hakkasid mu sõbrad veidraid asju tähele panema ja hoiatasid ka mind. Nad ütlesid, et ma avaksin oma silmad, et mind petetakse. Siis ma veel ei suutnud seda uskuda, sest usaldasin oma abilisi protsenti.

Tegelikult pole Aleksei Golikov Eventline Group’is kunagi töötanud. Tutvusime klubis, kus ta töötas riietehoius ning hakkasime hästi läbi saama. Golikov hakkas mind omal algatusel tasapisi pidude korraldamisel abistama. Selle aja jooksul õpetasin teda palju, sest kogemustepagas on mul suur. Kuna ta firmas ei töötanud, ei saanud ta ka palka, kuid maksin talle aeg-ajalt siiski rohkem, kui kokku leppisime.

Kui aga Golikov oli minult palju kogemusi saanud, hakkas ta iseseisvalt projekte ellu viima ning tõi minu juurde Sergei Gontšarovi, kelle hooletus ja kogenematus kokkuvõttes Eventline Group’ile vaid kahju tõid.  

Peagi liitus firmaga ka Elena Stadnitšenko ja mulle täiesti üllatusena hakkasid nad omavahel plaane tegema ja minu ja firma selja taga tegutsema. Ma ei osanud sellist käitumist eales ette näha.

Mida nad sinu teadmata tegid?

Kasutasid minu klientide andmebaase ja külalistenimekirju isiklikul otstarbel, käisid ilma minu teadmata sponsritega kohtumas ja võtsid vastu ernevaid kingitusi — sponsorite ees olen vastutav ju aga mina. Tegid koostööpartneritega minu selja taga kokkuleppeid, suurema osa minu pidude trükitud kutsetest müüsid hoopis maha, samuti müüsid nad sponsoritelt saadud kingitusi. Petsid inimesi riietehoius, võttes igaühelt raha, kuid riputasid mitu üleriiet ühte nagisse. Gontšarov kasutas loata minu firma nime, lisaks veel kõikvõimalikud kuulujutud, mis nad lahti on lasknud. Ma ei lõpetanud koostööd juba varem, sest Gontšarev oli vaatamata mõnedele miinustele hea abiline.

Räägi nädala alguses lahvatanud tülist.

Esmaspäeva õhtul tuli Golikov Vilmsi tänava kontorisse. Palusin tal firmale kuuluvad asjad maha jätta ja kontorist igaveseks lahkuda. Golikov reageeris äkiliselt ja hakkas karjuma, et ma tahan teda rahaga petta. Vastasin, et ma ei kavatse kedagi petta ja maksan talle siis kui projektide, mida ta korraldada aitas, raha laekub — vastavalt varasemale kokkuleppele. See vastus teda aga ei rahuldanud, ta haaras telefoni ja lubas mulle bandiidid peale saata. Ta ähvardas mind, et mu elu läheb veel kibedaks ja jooksis minema.

Ja sina läksid järgi?

Jah, vaidlesime auto juures kuskil viis minutit, kuid oli selge, et see vestlus ei vii mitte kuhugi. Läksin kontorisse tagasi. Poole tunni pärast olid kohal ka Jelena Stadnitšenko ja Sergei Gontšarov meediaga. Saate ju ise aru, et see kolmik tegutseb mu vastu! Golikovi tüdruksõber kutsus mulle politsei. Järgmisel päeval helistasid mulle kõik tuttavad ja ei suutnud uskuda, mis meedias kirjutatakse, sest nad teavad, et ähvardused ja muu taoline pole minu stiil.

Aga relv, millega sa töötajaid väidetaalt ähvardasid, oli ikka olemas?

Jelena ja Sergei ei olnud sel hetkel ei minu kontoris ega isegi kuskil lähedal. Nad tulid vaid 1,5 tundi hiljem koos meediaesindajatega, et skandaali teha. Nemad saabusid alles siis, kui politsei juba kohal oli. Mitte mingit tõelist relva polnud, see oli mänguasi, mida saab osta igast jahipoest.

Millal sa koostöö Gontšaroviga siis lõpetasid?

Peale aastavahetust. Nüüd kasutab ta aga endiselt minu loodud peobrände ja korraldab neid omavoliliselt, omamata igasuguseid õiguseid. Näiteks peosari “American Pie” oli algusest peale ainult minu loodud, nüüd korraldas Gontšarov selle aga eile klubis Oscar.

Kas nad oma raha saavad ka kätte?

Saavad, kohe kui summad laekuvad. Olgu siinkohal ka mainitud, et minu firma on nende pettuste tõttu pidanud tasuma juba 77 000 krooni, selle teemaga lähen ma järgmisel nädalal ka kohtusse.

Mis sa ette võtad?

Palun kõigil koostööpartneritel arvesse võtta, et minu loodud projekte tehakse edasi ilma minu loata, kasutades minu nime.

Mina teen pidusid ikka edasi. Järgmine “Stiljagi” toimub 13.02 klubis Oscar. Samuti tuleb sel aastal veel mitu suurt projekti, mis on mõeldud eesti ja vene publikule. Hetkel aitavad mind mu tõelised sõbrad ja tulevikus võtan ma suure tõenäosusega uue töötaja ka Eventline Group’i.

Vaata ka pilte Pankowi korraldatud pidudest: