Kuri alligaator! Meelelahutus- ja restoraniärimeest Lauri Viiknat (45) ampsas sõrmest Alligator mississippiensis – kaheaastane roomaja, kelle mees võttis pärast suvist reptiilide näituse lõppu oma Viimsi IL Coccodrillo restorani katuse alla kasvatada. Hambajäljed on Lauri sõrmel veel näha, ent suuremat tohterdamist vigastus õnneks ei vajanud.

«Kui tahan talle süüa panna, tahab tema hoopis minu ära süüa,» räägib Lauri naeruga. «Iga päev natuke võitlen temaga.» Saksamaa krokodillifarmist pärit alligaator on kevadeni Lauri juures vastutaval hoiul. «Kasvatan ta üles,» seletab Lauri. Hoolitseva järelevaatajana soetas ta vana vitriinkapi, tegi selle tagaseina sügavamaks ja nii valmiski alligaatorile avar terraarium.
«Poisil on seal väga mõnus olla. Tavaliselt peetakse neid kolm korda väiksemas terraariumis.»
Kui alligaator kevadel eluteel edasi liigub, ilmselt kusagile soojemale maale, tuleb farmist asemele uus, pisem isend, kellele Lauri taas vaderiks hakkab.
Kiskjatega argitöös kokkupuutumisest on Lauri ihu tunda saanud karmimatki – paar suve tagasi äsas tema enda tsirkuses talle käpaga lõvi, tõmmates lõhki jala. Sellest on suur arm tänini.