"Eestis on see natuke probleem eelkõige sellepärast, et oleme saanud siin elada aastakümneid rahulikult ja homogeenselt," rääkis Riisalu Kroonikale. "Aga nüüd, kus maailm on globaliseerunud – isegi kui ma kunagi võib-olla olin mingitel teistel seisukohtadel, siis nüüd olen küpse inimesena seisukohal, et avatud maailmas on iga inimene tähtis."

Tallinna abilinnapea ütleb, et George Floydiga juhtunu on muidugi kahetsusväärne. "Samamoodi oleks võinud kinnipeetav olla ka keegi valge," leiab Riisalu. "Ilmselt on valgeid küll ja veel kinnipidamisel maha lastud ja surma saanud. Mitte keegi ei tohiks kinnipidamisel hukka saada – see on üks pool asjast. Aga teine pool on see, et lõhkumise ja laamendamisega midagi ära lahendada ei õnnestu. Osad demonstrandid on küll korrektsed, aga kahjuks jäävad tooni andma ikkagi laamendajad. Meie tänane seisukoht on ju aastaid tagasi pronkssõduri ümber toimunust ka ühene – tegemist oli laamendamisega.

Lõhkumisega rassismiprobleemi ei lahenda. See pigem suurendab ka rassiviha, sest lõhkumine pole konstruktiivne instrument. Kui lisandub ka laipu, mis võivad laamendamise käigus tekkida, ka omavaheliste pussitamiste käigus, nagu meil pronksiööl juhtus, siis see veel omakorda süvendab probleemi. Me ei tea ju siiani, kes pronksiööl Venemaa kodaniku tappis – kas omad, et oleks üks hukkunu ja hea Eesti-vastast propagandat teha, või oli see kriminogeenne juhtum. Rassismivastaste protestidega on sama asi. Kui protsess läheb kontrolli alt välja ja inimesed lihtsalt lõhuvad, siis maailm sellest paremaks ei lähe."