Eesti "näkineid" Floridas Merle Liivand rääkis Retro FM hommikuprogrammis Rauno Märksile oma elust USAs. Tema osariigis toimub pidevalt midagi ja kui parasjagu ei ole juttu seal möllavatest rahutustest, siis võib kindel olla, et probleeme valmistab miski muu. Merle ise tõi näitena selle, kuidas kõrvallinnaosa tahab oma nime muuta ja terve Florida mõtleb nüüd, mis saab, sest see tähendab lisamaksustamist.

Merle Liivand töötab USAs ujumistreenerina ning tegeleb ujumistehnikaid õpetava rakenduse juures. Merle teeb koostööd ka Eha Urbsaluga, kellega koos töötatakse Viking Beauty kosmeetikatoodete kallal. Naised on oma töös saanud ka palju tähelepanu USAs. Neid on mainitud Oprah Winfrey ajakirjas ning teistes sealsetes meediaväljaannetes.

"Eks me rõhume rohkem selle peale, et keskkonnasäästlikud ilutooted on järgmine nišs ja eks kogu maailm sinnapoole praegu ka liigub," ütles Merle.

USAst alguse saanud rassiküsimus ning diskussioon mustanahaliste õiguste üle on loonud seal keskkonna, kus heleda naha ja juuksetooniga inimesi positiivselt ei vaadata. Merle Liivand leiab, et ameeriklastele meeldivad viikingite stiilis patsid ning selle tõttu lähevad nende tooted ka inimestele seal peale.

Merle Liivand kandideerib praegu ajakirja Maxim kaanetüdrukuks. Eestlanna sõnul ei peaks kaanestaar olema tuntud nägu sotsiaalmeedias, vaid ta võiks midagi asjalikku teha.

"Ma olen öelnud, et kui ma võidan, siis ma annetan osa tahast ookeani puhastuse jaoks ja ka uppumissurmade vähendamise jaoks, mis on minu jaosk väga südamelähedane," ütles ta.

Konkurss on Merle jaoks siiamaani olnud väga edukas. Ta on jõudnud kolmandasse vooru, kus konkureerib veel 14 naisega. Järgmises voorus jäävad sõelale veel kümme, siis viis naist jne.

"Me oleme siin mõelnud, et mida peale ilu veel teha, sest ilu on terve Instagram täis. Teeme midagi omapärast," rääkis Merle.

Merlele saab hääle anda SIIN.

Kuigi Maxim on suunatud rohkem Ameerika turule, siis ei ole seal vaid ameeriklannad. Merle sõnas, et on konkurentsist lükanud nt ühe leedulanna ja ka venekeelses keskkonnas on see konkurss mainitud.

Eestlannale on terve elu pakutud igasuguseid modellindusega seotud tööotsi, kuid tema jaoks on alati olnud oluline õppida ujumistreeneriks. Kuid vanemaks mõtles ka modellitöö ära proovida. Hääletuse viimasel päeval oli Merle teisel kohal, jäädes alla vaid NFLi kisakooritantsijale. Selle tulemusega jõudis ta kenasti viimase kümne hulka.

Kuigi Merle ise ja teised Floridas elavad eestlased on sünnimaast kaugel, siis jaanipäeva peetakse ikka. Neil on plaan kokku tulla, sauna teha ja vihtuda. See on neil saanud traditsiooniks, mida iga aasta tehakse.

Tulevikuplaanides rääkides avaldas Merle Liivand, et 20. augustil, Eesti taasiseseisvumise tähtpäeval, plaanib ta näkineiusabaga ujuda 20 kilomeetrit.