Teema tõstatamiseks annab alust täna lahvatas pommuudisena afäär, mille kohaselt Evelin Ilves Komeedi terrassil ööl vastu 7.augustit võõra noormehega ennastunustavalt õrnutses ja seejärel tema käevangus ka peolt lahkus. Afäärid ei ole Evelinile võõrad — just nii ta oma praeguse, 15 aastat vanema, abikaasa enda juurde meelitaski, kuulutades juba 1997. aastal, et temast võib vabalt presidendiproua saada. Kurjad keeled on kõnelenud, et esileedil on ka oma kõrge ametiposti ajal olnud afäär - turvamehega. Evelinist on kirjutatud kaks raamatut: "Meie Evelin" ja "Tervist, proua president!"

Kas tõesti ajalugu kordub?

Katkend raamatust “Toomas Hendrik Ilves. Kikilipsu taga. Presidendi elu lugu”

On 30. aprill 1997, volbriöö. Korporatsiooni Filiae Patriae liikmena ei kujuta Tallinnas Eesti Päevalehe turundusjuhina töötav Evelin Int-Lambot ettegi, et ta seda ööd Tartus mööda ei saada. See on aasta kõige suurem pidu — käiakse ühest korporatsioonist teise, lüüakse klaase kokku, pidutsetakse hommikuni.

Evelin ostab endale uue valge kleidi, istub autosse ning sõidab Tartusse, Eesti Üliõpilaste Seltsi ajaloolisesse hoonesse. Pidu on juba täies hoos. Ka välisminister Toomas Hendrik Ilves on kohal. Mees on silmnähtavalt napsitanud, tema põlvel istub mitmeid näitsikuid ning pole midagi kummalist, et ta kõigiga joviaalselt vestleb. Sealhulgas ka Evelin Int-Lambotiga, kes on ligi 15-aastasest vanusevahest hoolimata mehe eruditsioonist võlutud. Mehest ka — naine tunneb midagi, mis paneb ta pärast tantsu nalja viskama: “Ma tantsisin praegu tulevase Eesti presidendiga, minust võib veel presidendi proua saada!”

Ta tantsib Toomas Hendrik Ilvesega sel ööl veel pikalt, mis on mõneti ebatavaline, sest välisminister pole end kunagi tantsupõradal turvaliselt tundud. Juba paar tantsu on mehe jaoks liiga palju. Kui nad hommikuvalguses põrandalt ära tulevad, tajuvad mõlemad, et on end kokku tantsinud.